Economia 25/10/2013

La Moncloa estimula la compra de vehicles

El consell de ministres aprova els plans PIVE 4 i PIMA Aire 2

Efe
1 min

MadridEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres els plans d'estímul a la demanda de vehicles PIVE 4 i PIMA Aire 2 amb algunes modificacions respecte als anteriors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el cas del PIVE 4, que entrarà en vigor dilluns que ve, la principal novetat resideix en l'extensió d'ajudes a vehicles per a persones de mobilitat reduïda, alhora que es manté la dotació amb càrrec als pressupostos generals de l'Estat de 70 milions d'euros, amb els quals es vol facilitar als usuaris l'accés a la compra de 70.000 vehicles amb determinades condicions d'emissions de CO2.

Pel que fa al pla PIMA Aire 2 s'estenen els seus beneficis als particulars (en l'anterior només era per a pimes i autònoms), a les motocicletes i bicicletes elèctriques i als cotxes seminous d'un any d'antiguitat, i es fixa el límit de preus en 30.000 euros.

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres que aquests plans han demostrat la seva eficiència perquè s'han esgotat els fons aportats molt abans del previst.

Sáenz de Santamaría ha exposat que l'eficiència d'aquests plans s'ha traduït en la renovació d'uns 300.000 vehicles, l'estalvi de 105 milions de litres de carburant i la reducció de 210.000 tones d'emissions de CO2.

Sobre el pla PIMA Aire 2, administrat pel ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, tindrà una dotació de 38 milions d'euros. El termini de presentació de sol·licituds, previst inicialment fins al 31 de desembre, s'amplia fins a esgotar els fons.

stats