AUTOMOCIÓ
Economia 06/05/2019

Ple de fabricants de cotxes per al saló Automobile

El congrés comptarà amb un total de 45 marques, un 50% més que en l’última edició, del 2017

Ara
2 min
Imatge de l’Automobile celebrat el 2017 a Barcelona.

BarcelonaPer primer cop en la seva història, el saló del sector de l’automoció Automobile Barcelona farà ple de principals fabricants. El congrés -que celebra el seu centenari de l’11 al 19 de maig- comptarà amb un total de 45 marques, un 50% més que en l’última edició, del 2017. La fira s’ha ampliat fins als 150.000 metres quadrats i avançarà les novetats tecnològiques del sector en àmbits com el cotxe connectat o la conducció autònoma. En els últims anys, l’Automobile -el canvi de nom ho avançava- ha intentat donar resposta al canvi de paradigma de la indústria automobilística, que s’ha vist forçada a incorporar la mobilitat elèctrica i serveis de valor afegit per compensar la caiguda de vendes a particulars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Som la història d’un miracle. Un saló que ha sobreviscut a dues guerres i a la crisi econòmica més gran i que continua aquí, viu, fort, actual. Ha sabut innovar i ha buscat referents internacionals”, assegurava ahir Enric Lacalle, el seu president. Així doncs, en aquesta edició repetirà el Connected Street, un espai perquè els visitants experimentin els avenços en innovació. Sobre la previsió de visitants del congrés, Lacalle no va voler dir cap xifra, però va insistir que “s’han posat tots els condiments perquè sigui un èxit de públic”, i està convençut que hi haurà més prevendes i vendes que en la passada edició.

Tesla estrena el Model 3

Precisament, un dels reclams per al públic entusiasta dels cotxes serà Tesla. La marca californiana mostrarà per primer cop en un saló a Espanya el seu vehicle elèctric més assequible, el Model 3. El cotxe ja es pot comprar al mercat espanyol, tant en botigues físiques com online, i té un preu de sortida de 48.200 euros. A més, en el seu estand Tesla també hi exhibirà altres vehicles, com el Model S i el Model X.

stats