Economia 10/06/2014

El Popular confirma el seu interès en CatalunyaCaixa

El president de l'entitat, Ángel Ron, diu que "analitzen" l'adquisició de la caixa catalana

Agències
1 min
PÈRDUA D'OFICINES 
 Les condicions del rescat bancari pactat amb Brussel·les i les pèrdues de l'entitat, que el 2012 van ascendir  a 12.000 milions d'euros, obliguen els gestors de CatalunyaCaixa a desfer-se de més de 300 oficines i acomiadar  milers de treballadors, fet que comportaria perdre quota de mercat a l'Estat i centrar-se en Catalunya.

MadridEl president de Banco Popular, Ángel Ron, ha confirmat avui que l'entitat es planteja l'adquisició de CatalunyaCaixa, que està en plena subhasta. El banquer ha admès que la primera intenció del Popular va ser adquirir "algunes sucursals" de l'antiga caixa catalana fora de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant, amb el canvi de plans del FROB -propietari de CatalunyaCaixa després del seu rescat-, que finalment ha decidit incloure en la venda tota aquesta xarxa d'oficines l'interès no ha desaparegut. "Ron va admetre que havia canviat la "perspectiva" de fer una operació "amb un sentit estratègic diferent al que és una operació més gran".

Ron també ha confiat que podrà anunciar aviat l'acord per adquirir la plataforma de mitjans de pagament i el negoci de fons d'inversió i dipòsits de Citibank a Espanya.

stats