Economia 12/05/2022

El Port de Barcelona crearà un 'hub' d'innovació amb la vista posada a la Copa Amèrica

El projecte s'instal·larà al moll de Sant Bertran, i es preveu una inversió de fins a set milions d'euros

ARA
1 min
El president del Port de Barcelona, Damià Calvet; i la directora d’Innovació i Estratègia de Negoci, Emma Cobos.

El Port de Barcelona ha anunciat avui la creació d'un nou hub que pretén allotjar empreses i centres d'innovació. El Blue Tech Port s'instal·larà al moll de Sant Bertran i s'hi allotjarà l'Institut de Logística de Barcelona, que actualment és de manera provisional al World Trade Center. El president de la infraestructura, Damià Calvet, ha assegurat que no hi ha cap termini establert, però que s'intentarà que una part de les instal·lacions estiguin disponibles per a la Copa Amèrica del 2024. Tot i que ha indicat que encara treballen en el "projecte bàsic", Calvet ha assenyalat que es preveu una inversió d'entre sis i set milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta novetat forma part del pla d'innovació del Port, que també preveu la creació de la Fundació BCN Port Innovation, una entitat que intentarà agilitzar el desenvolupament i la implantació de projectes vinculats a la comunitat portuària. La direcció de la infraestructura va explicar que els socis de la fundació són, de moment, el mateix Port de Barcelona i les empreses Ackcent i Aggity, tot i que hi ha la voluntat que s'hi sumin altres entitats que estiguin vinculades a l'activitat logística portuària.

El pla d'innovació del Port

L'Autoritat Portuària de Barcelona ja va donar llum verda al pla d'innovació del Port el novembre passat. En aquell moment, però, el document només partia d'un estudi de la situació en què es trobava la infraestructura. És per això que Calvet ha celebrat aquest nou projecte i ha assegurat que "amb aquest pla, Barcelona mirarà al mar". Per fer-ho possible, s'han marcat quatre grans línies d'actuació que impliquen promoure la inversió, establir acords amb entitats i centres de recerca, estimular la transformació des dels hubs i donar difusió a les activitats del Port.

stats