Economia 29/09/2019

El cicle de vagues a Ryanair acaba amb el 97% de vols operats amb normalitat

Els sindicats denuncien que la plantilla ha treballat més que qualsevol altre mes

Ara
2 min
Alguns avions de Ryanair no volaran aquest divendres.

BarcelonaEls tripulants de cabina i pilots espanyols de Ryanair protagonitzen aquest diumenge l'última de deu jornades de vaga convocades per protestar contra el tancament de bases de l'aerolínia irlandesa a Girona, Tenerife Sud, Gran Canària i Lanzarote. La mobilització acaba sense grans incidències ni retards i fins i tot amb la plantilla fent "més hores de vol o guàrdia que qualsevol altre més de treball", ha denunciat Unió Sindical Obrera (USO).

De fet, segons recull Efe, al voltant del 97% dels vols que estaven programats per als dies de vaga assenyalats han sortit amb normalitat i en temps previst, i només s'han produït 14 cancel·lacions en total en dues de les jornades d'aturades planificades. Per a Gustavo Silva, secretari general d'USO-Ryanair, això es deu a uns serveis mínims "que han permès operar el 100% dels vols" i la "inacció de Foment i Treball, que han consentit a Ryanair convocar fins a 14 vegades més personal de guàrdia que qualsevol altre dia laborable".

El sindicat de pilots Sepla coincideix amb la lectura. Segons ells, els serveis mínims han impedit "una vaga com a tal", i apunten que recorreran a la via judicial per demandar el que consideren un frau de llei. L'aerolínia, diuen, està obrint processos de contractació per reforçar les seves filials a l'est d'Europa mitjançant un transvasament de personal i recursos cap a Buzz i Laudamotion –dues aerolínies de la mateixa companyia– amb pitjors condicions.

"Ara ens toca estudiar altres mesures de protesta per impedir el tancament de les bases i els acomiadaments a les Canàries i Girona, ja que és molt dur lluitar contra una empresa i contra la esclavitud que imposa el teu propi govern –lamenta la USO–. Farem balanç i ens reunirem amb els sindicats d'altres països afectats per tancaments i incompliments, estudiant mesures de pressió en l'àmbit continental".

stats