Automoció
Economia 23/02/2022

S’engega a la Jonquera la primera estació de recàrrega elèctrica ultraràpida de l’Estat

Els cotxes elèctrics trigaran entre 3 i 10 minuts a omplir la bateria per fer 100 quilòmetres

2 min
Els nous punts de recàrrega ultraràpida de la Jonquera permeten carregar la bateria necessària per fer 100 quilòmetres en un interval de temps d'entre 3 i 10 minuts

La JonqueraL’avenç de les tecnologies alternatives als combustibles fòssils arriba també a les estacions de servei de les carreteres. Endesa X i Andamur s’han aliat per oferir punts de recàrrega per a cotxes elèctrics a les sis estacions que té la companyia de serveis al transportista. Les dues empreses han inaugurat aquest dimecres la primera estació que ofereix una recàrrega ultraràpida de 350 kW a la Jonquera, després d’engegar els dos primers punts en formats de càrrega més lenta. D’aquesta manera, qualsevol cotxe elèctric podrà omplir la bateria necessària per recórrer 100 quilòmetres en un interval de temps d’entre 3 i 10 minuts, segons la tipologia de vehicle. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“És un sistema que no altera el teu viatge perquè, en poc temps, pots carregar i continuar”, ha destacat el conseller delegat d’Andamur, Miguel Ángel López. El director del pla d’infraestructura d’accés públic d’Endesa, Manuel Muñoz, ha afegit que han escollit la població de l’Alt Empordà per instal·lar-hi el primer punt ultraràpid per la seva posició estratègica: “És un lloc de mobilitat i moviment únic, amb moltíssims conductors espanyols i francesos que passen per aquí per anar a les principals ciutats espanyoles i europees”. 

Tres formes de pagament

L’estació d'Andamur de la Jonquera compta amb vuit mànegues que es poden utilitzar simultàniament. Segons Muñoz, el preu que oferiran serà d’una mitjana de 40 cèntims el kWh i, per pagar, hi ha tres opcions: amb una targeta RFID dels clients registrats d’Endesa X, a través d’un codi QR o amb l’aplicació Juicepass de la companyia elèctrica, que també dona l’opció de reservar un punt de recàrrega amb 15 minuts d’antelació. 

L'acord entre Endesa i Andamur inclou la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica en les sis estacions propietat de la companyia de serveis al transportista. D'aquestes, com a mínim dues seran en format ultraràpid: la primera és la de la Jonquera i aviat obriran la segona al sud d’Espanya.

stats