Economia 09/06/2015

Sacyr ven la seva filial Testa a Merlín Properties per 1.793 milions

La constructora es desprèn de la filial de patrimoni de lloguer, que té una cartera valorada en 3.200 milions d'euros

Efe
1 min
Manuel Manrique és el president de Sacyr des  de l'octubre passat.

MadridLa constructora Sacyr ha arribat a un acord per vendre Testa, la seva filial de patrimoni en lloguer, de la qual controla el 99,6% del capital, a la societat cotitzada d'inversió immobiliària Merlin Properties per 1.793 milions d'euros, han informat les dues companyies en sengles comunicats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'adquisició es durà a terme en "diverses fases", la primera de les quals s'ha materialitzat a través de la subscripció per part de Merlin d'una ampliació de capital a Testa que l'ha dut a controlar el 25% de la societat.

En un comunicat, Merlin subratlla que la cartera d'actius de Testa està valorada en 3.200 milions d'euros i que la companyia suma més d'1 milió de metres quadrats de superfície bruta llogable i genera uns ingressos anuals per rendes de 159 milions.

"L'adquisició de Testa suposa la creació de la companyia immobiliària líder en el mercat espanyol, amb una valoració bruta d'actius superior als 5.500 milions d'euros i unes rendes brutes anuals de més de 290 milions", destaca en la nota el conseller delegat de Merlin, Ismael Clemente.

Segons l'executiu, la companyia resultant es col·locarà com a líder en el segment d'oficines, tercer operador en logística i amb una posició rellevant en centres comercials.

Amb la venda de Testa, Sacyr millorarà de "forma significativa" la seva posició financera i podrà desenvolupar el seu programa estratègic global en els negocis de construcció, concessions d'infraestructures, serveis i industrial.

Poc abans que Sacyr comuniqués al mercat l'acord de venda de Testa, la societat va informar que el seu consell havia acordat ampliar capital en 430 milions d'euros.

Segons la companyia, l'ampliació de capital ha estat subscrita íntegrament i desemborsada per Merlin Properties Socimi, que passa a controlar el 25% del capital.

stats