Economia 20/05/2019

El Santander i Fridman arriben a un acord per evitar el concurs de creditors de Dia

Botín considera un "tracte just" l'entesa amb el multimilionari rus per salvar els supermercats

Europa Press
1 min
Un supermercat Dia / DIA

MadridLa presidenta del Banco Santander, Ana Botín, ha confirmat que ha arribat a un acord amb el president de LetterOne, Mijhail Fridman, que permetrà evitar el concurs de creditors de Dia. "Finalment el president de LetterOne s'ha compromès a treballar per eliminar la discriminació entre els bonistes i els bancs de Dia, cosa que creiem que és un tracte just. El Santander, de manera responsable, ha decidit donar suport a Dia i els seus empleats", ha assegurat la presidenta del Banco Santander a través del seu compte a Twitter.

LetterOne, propietària de gairebé el 70% de Dia després de l'opa, i l'entitat presidida per Ana Botín es trobaven immerses en les negociacions per aconseguir un acord entre els 17 bancs creditors de la companyia, que representen un 77,5% del finançament, per tal de restaurar l'equilibri patrimonial i evitar la fallida de la cadena de supermercats.

Les dues parts van exhaurir fins a aquest dilluns el termini per intentar salvar la cadena de supermercats i evitar que el consell d'administració de Dia sol·licités el preconcurs de creditors i s'acullís a l'article 5 bis de l'actual llei concursal per pactar un acord de reestructuració del deute.

stats