Economia 16/01/2017

Vuit catalans entre els europeus menors de 30 anys més influents, segons 'Forbes'

El conseller delegat de l'aplicació d'entregues a domicili Glovo o el cap de cuina del restaurant Àbac, entre els seleccionats

Ara
1 min
Sasha Michoud i Oscar Pierre són creadors de Glovo, un servei de transport basat en l'economia col·laborativa / GLOVO

BarcelonaLa revista nord-americana especialitzada en negocis 'Forbes' ha escollit a vuit catalans entre els 300 europeus menors de 30 anys més influents del continent, segons ha publicat aquest dilluns a la seva pàgina web. La publicació ha destacat el fundador de la plataforma barcelonina de repartiment a domicili Glovo, Oscar Pierre, de 24 anys, en la categoria de 'retail' i comerç electrònic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

'Forbes' ha inclòs els quatre creadors catalans de l'aplicació mòbil per al sector educatiu EdPuzzle, Jordi González, Santi Herrero, Quim Sabrià i Xavi Vergès, tots de 28 anys. D'altra banda, també apareix al seu rànquing el cap de cuina del restaurant barceloní Àbac, David Andrés, de 29 anys. El més jove de la llista és l'estudiant Àlex Sicart, amb tan sols 17 anys, i confudador de l''start-up' d'economia col·laborativa Sharge.

D'aquests vuit, la revista només hi ha inclòs una dona catalana, la financera Ariadna Masó. Resident a Londres, Masó és la cofundadora de CEMS, una xarxa global de més de 1.000 emprenedors provinents de les universitats més prestigioses del món. D'altra banda, 'Forbes' també ha destacat el jugador del Barça Luis Suárez a la seva llista.

La llista també ha inclòs sis joves més de la resta d'Espanya: la dirigent de Podem Irene Montero (29); la cofundadora de l'empresa LightEnergy, Miriam Rueda (29); la il·lustradora valenciana Ana Oncina (27), autora del còmic 'Croqueta i empanadilla'; la consellera delegada de la plataforma d'emprenedors YouthProAktiv, Paloma Cantero-Gómez (27); la consellera delegada de l'empresa de gestió sanitària Sigesa, Arantxa Unda (29); i el cofundador de la incubadora Bridge for Billions, Pablo Sánchez Santaeufemia (27).

stats