Economia 07/08/2012

Sindicalistes s'enduen nou carros de menjar d'un Mercadona per portar-los a un menjador social

Membres del Sindicat Andalús de Treballadors intenten repetir l'acció a un Carrefour d'Arcos de la Frontera però arriben a un acord amb l'empresa

Efe
1 min
Sindicalistes del SAT al Mercadona d'Écija

ÉcijaUns 200 membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) han entrat avui a un supermercat d'Écija, de la cadena Mercadona, i se n'han endut nou carros d'aliments de primera necessitat per donar-los a un menjador social.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els sindicalistes han entrat al supermercat amb la intenció d'endur-se deu carros plens d'aliments com oli, llet, arròs, sucre o llegums. En el moment de passar per caixa sense pagar, però, s'han enfrontat amb els empleats de l'establiment fins que la policia ha intervingut per aturar l'enfrontament.

Finalment, els sindicalistes han aconseguit carregar fins a nou carros de menjar en una furgoneta amb la qual els han portat a un menjador social de Sevilla.

Segons els sindicalistes, l'acció ha sigut una "expropiació forçosa". Un portaveu de l'empresa, però, ja ha avisat que Mercadona denunciarà els participants en l'acció per robatori i agressió alhora que ha subratllat que l'empresa considera que la crisi econòmica és "preocupant".

Per Mercadona, segons ha afegit el portaveu, la millor forma de superar la crisi és creixent i creant llocs de treball, com recorda que ha fet Mercadona amb 300 nous empleats a Sevilla i 1.200 a tot Andalusia.

200 membres més del SAT han intentat realitzar una acció similar al Carrefour d'Arcos de la Frontera. L'enfrontament amb els empleats s'ha repetit i la Guàrdia Civil ha hagut d'intervenir, impedint als sindicalistes sortir de l'establiment amb els 20 carros de menjar que pretenien endur-se i repartir entre els menjadors socials dels pobles d'Espera, Bornos i Puerto Serrano.

Finalment, l'empresa ha arribat a un acord amb els sindicalistes i demà donarà 12 carros plens d'aliments de primera necessitat als menjadors socials de les tres localitats on havien d'anar els productes que els sindicalistes es volien endur.

stats