Mercat laboral
Economia 17/11/2021

Sindicats i entitats es mobilitzaran al desembre per reclamar salaris dignes

El secretari general de CCOO a Catalunya fa una crida als grups parlamentaris perquè aprovin els pressupostos

2 min
Accés manifestació retallades

BarcelonaEls dos principats sindicats, CCOO i la UGT, conjuntament amb entitats socials, convocaran al desembre una mobilització en defensa dels serveis públics i per reclamar salaris dignes. La intenció és que la mobilització, de la qual encara no hi ha data concreta però sí que se sap que serà a mitjans del mes vinent, es faci a les principals ciutats comarcals de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, ha explicat aquest dimecres abans d'una assemblea de delegats a Barcelona que el lema de la mobilització serà "Defensem els serveis públics i disputem els salaris" i que s'està preparant amb entitats socials, com ONGs o associacions veïnals, entre d'altres, que ja van participar en mobilitzacions com la que denunciava les retallades. Entre les principals reclamacions de la protesta hi haurà la derogació de la reforma laboral, la reivindicació de la negociació col·lectiva, un sistema de pensions renovat i que els salaris augmentin tenint en compte l'actual context de pujada de preus de certs productes o de l'energia. "Volem aprofitar que les taules de diàleg social estan obertes i que estan en discussió els pressupostos tant a nivell estatal com de la Generalitat", ha apuntat Pacheco.

Pressupostos "insuficients"

Precisament el secretari general de CCOO a Catalunya ha emplaçat els grups parlamentaris a arribar a un acord sobre els pressupostos de la Generalitat, tot i que ha deixat clar que són “insuficients”, sobretot pel que fa a l'atenció primària i la formació professional. A més, diu, cal renovar les polítiques industrials amb una partida pressupostària específica. "Falta voluntat d'increment de recaptació i comptar amb un paquet real per donar resposta a la crisi social que es viu actualment, després de la crisi sanitària", ha afegit.

Tot i això, el portaveu de CCOO ha deixat clar que no s'entendria que els pressupostos no s'aprovessin i, per tant, s'haguessin de prorrogar els del 2020. Per aquest motiu Pacheco ha emplaçat tots els grups parlamentaris a arribar a un acord.

stats