Els sindicats reclamen a Pedro Sánchez fons europeus per a la reindustrialització de Nissan

Els treballadors amenacen amb noves mobilitzacions per la passivitat de l'Estat i la Generalitat

2 min
Imatge d'arxiu d'una protesta dels treballadors de Nissan a Barcelona.

BarcelonaEls quatre sindicats amb representació a Nissan —CCOO, UGT, USOC i CGT— han amenaçat amb mobilitzacions al carrer davant la "passivitat" de les administracions de l'Estat i de la Generalitat, així com de l'empresa, en el procés de reindustrialització. També han demanat la implicació directa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el procés de reindustrialització i han reclamat que hi destini fons europeus de recuperació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els líders sindicals han posat una data. Si a la reunió de la taula de reindustrialització del pròxim 4 de maig no hi ha concrecions sobre les propostes rebudes, els sindicats sortiran al carrer, han deixat clar els dirigents Maria Recuero (USOC), Ermengol Gassiot (CGT), Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO).

"S'acaba el temps", ha dit Recuero, mentre que Gassiot ha criticat el "paper passiu de les administracions". A més, Camil Ros ha indicat que Nissan "no està assumint el paper que li toca" per tirar endavant els acords de reindustrialització que es van signar l'agost passat.

Per la seva banda, Javier Pacheco ha criticat que el govern de l'Estat hagi tancat acords per aplicar fons europeus Next Generation amb Volkswagen o Renault, que és la matriu de Nissan, com ha recordat, i, en canvi, no hi hagi projectes per destinar una part d'aquests fons a la reindustrialització de les plantes que la multinacional nipona abandonarà a Catalunya el 31 de desembre. "No entenem com no s'articula un projecte concret", ha dit el secretari general de CCOO de Catalunya. "És un tema d'Estat" i "el president del govern espanyol ha d'asseure's i donar una solució", ha recalcat Maria Recuero.

Tard, però a temps

Pacheco ha criticat la falta de concreció dels projectes que hi ha fins ara, mentre que el secretari general de la UGT, Camil Ros, ha assegurat que "anem tard" però que "som a temps" per a la reinductrialització. Ros ha reclamat a les administracions catalana i espanyola que facin política industrial, però ha anunciat mobilitzacions si la solució no és ràpida. "No ens esperarem al 31 de desembre", ha dit, referint-se a la data prevista per al tancament de Nissan.

Javier Pacheco ha demanat un punt d'inflexió en la taula de reindustrialització si no es vol que els sindicats "canviïn" el seu tarannà. "Ens estan enredant", ha assegurat, en relació al paper de les administracions i de l'empresa en aquesta taula.

stats