ECONOMIA
Economia 18/12/2010

Els sindicats clamen a favor de la vaga general si no es repensa la reforma de les pensions

Barcelona se suma a les gairebé 40 ciutats espanyoles on avui s'han repetit manifestacions en contra de les reformes i retallades socials del govern espanyol

Elena Freixa
2 min
Manifestació jubilacions

BarcelonaEls sindicats CCOO i UGT de Catalunya han abanderat avui una manifestació pel centre de Barcelona en protesta per la reforma de les pensions que pretén el govern espanyol i que contempla retardar l'edat del jubilació fins als 67 anys, una mesura que si tira endavant pot topar-se amb una nova vaga general a Espanya després de la del 29 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha llançat un clar advertiment a l'executiu i ha assegurat que als treballadors "no els quedarà més remei" que la vaga contra una mesura innecessària i que no contribuirà a la sortida de la crisi ni a la millora dels drets i protecció dels treballadors.

A la capçalera de la manifestació, que presidia una pancarta en contra de les retallades socials, Álvarez també ha lamentat que la reforma del sistema de pensions se sumi a una llarga llista de política empreses pel govern espanyol amb efectes negatius sobre els treballadors. Entre elles, ha recordat, la retirada de l'ajut de 420 euros a parats sense prestació.

El líder sindical també ha reivindicat la independència del sindicat de les conseqüències polítiques que puguin derivar-se davant la conflictivitat social que provocar la reforma. "No som corresponsables de res. Si qui governa fa polítiques de dretes, allà ells", ha afegit.

El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha lamentat la deriva que ha pres el govern amb les reformes. En concret, ha criticat la reforma de les pensions com una iniciativa "antieconòmica, antisocial i antidemocràtica".

Ha justificat que allargar l'edat de jubilació dos anys -quan ja és una de les mes altes d'Europa- no ajudarà a superar la crisi i ha recordat al govern que no pot imposar una mesura com aquesta perquè, al final, qui paga les pensions són els treballadors.

La manifestació, seguida per milers de persones, ha recorregut el centre de Barcelona des de la plaça Universitat fins a la plaça Urquinaona.

stats