Economia 17/01/2013

Sáenz de Santamaría es posa sentimental en presentar els lloguers socials i la xarxa la castiga

La vicepresidenta del govern espanyol explica amb to emotiu la creació d'un fons de prop de 6.000 habitatges destinats a donar una "segona oportunitat" a les famílies desnonades. Li plouen crítiques i bromes a Twitter

Ara
2 min

Barcelona"Aquest fons recull el dret a fracassar". Ho ha dit aquest dijous la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per explicar les raons que han mogut l'executiu del PP a crear un fons d'habitatges socials. Santamaría considera que cal entendre aquells que no poden pagar la hipoteca o s'han quedat a l'atur i, per tant, afirma que cal donar-los una "segona oportunitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les explicacions de la vicepresidenta espanyola no han estat només tècniques sinó que han derivat en un discurs social en què Santamaría ha assegurat posar-se en la pell d'aquells que tenen un nen menor de tres anys i no tenen un habitatge. La vicepresidenta ha afirmat que el nou fons no només recull el dret a un habitatge just, sinó una cosa molt més important: "El dret a fracassar, a fer una inversió equivocada, a perdre un salari, però no una vida". Ho ha dit mentre se li trencava la veu i semblava fer esforços per no plorar.

El nou fons social de lloguer neix amb un parc de 5.891 habitatges, que es posaran a disposició de famílies desnonades i en situació de vulnerabilitat. La constitució del fons ha estat possible gràcies a l'acord entre l'executiu central i 33 entitats bancàries. Bankia, el BBVA i Caixabank, són les entitats que hi han aportat més pisos.

La vicepresidenta ha arribat a provocar una riallada a la sala quan ha dit que no es volia posar sentimental –ho podeu sentir al vídeo– i ha admès que sí que estava emotiva. Però la reacció ha estat més dura la xarxa. L'episodi ha posat el seu nom a la llista dels 'trending topics' de la tarda a Twitter, i molts dels comentaris la critiquen o se'n burlen perquè els tuitaires consideren que el seu posat emotiu ha estat poc creïble i un intent de maniobra de distracció per les polèmiques que té el PP sobre la taula, com el cas Bárcenas.

Soraya 'alla' Fornero

Altres usuaris de la xarxa han estat encara més precisos, i han denunciat el que creuen que ha estat un intent d'imitar l'actitud de la ministra italiana de Treball Elsa Fornero, que l'any 2011 no va poder contenir les llàgrimes en anunciar un paquet de retallades. El cas de Fornero va ser rebut com a sincer i autèntic, cosa que no ha passat, majoritàriament, amb la vicepresidenta espanyola.

stats