'Start-ups'

La 'start-up' d'assegurances Vitaance obté 3 M€ de finançament

La 'insurtech' catalana s'especialitza en assegurances de vida combinades amb productes de benestar

2 min
Christian Rochas, Ana Zamora i Bernard Granados són els fundadors de Vitaance.

BarcelonaLa start-up barcelonina Vitaance, especialitzada en assegurances de vida, ha obtingut un finançament de tres milions d'euros en una ronda preliminar. Els diners serviran per mantenir el creixement de la companyia durant aproximadament un any amb la contractació de "nou talent" i la inversió en tecnologia, segons explica a l'ARA la seva cofundadora i consellera delegada, Ana Zamora.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa combina les assegurances de vida amb els serveis d'aplicacions de benestar i salut. "L'assegurança de vida és una assegurança que no vols fer servir mai", diu Zamora, ja que tradicionalment només es cobra en cas de mort o d'invalidesa greu. Vitaance busca oferir alguna cosa més a banda de la cobertura habitual que donen aquestes productes amb la monitorització de la salut dels clients. "Volem que es vulgui utilitzar", indica.

Així doncs, l'assegurança inclou una aplicació de mòbil que els clients poden fer servir per mantenir hàbits més saludables. L'apli pregunta als usuaris sobre els seus hàbits de salut -exercici físic, alimentació, etc.- i d'acord amb això determina l'edat física del client i li dona consells per millorar-la. "Inicialment pensàvem que el que valoraria el client seria el preu", comenta Zamora, però l'empresa es va adonar que tenia més resposta dels clients si se'ls posaven reptes per millorar la qualitat de vida, com ara caminar més.

Per saber si els usuaris completen els reptes, Vitaance coordina la seva tecnologia amb la de serveis de salut per a mòbil com Apple Health o Google Fit, d'on obté les dades que, per mitjà d'intel·ligència artificial, permeten a la start-up catalana personalitzar els reptes i serveis que dona a cada client.

"No discriminem en el preu", afegeix la cofundadora de l'empresa, sinó que l'aplicació dona recompenses inicialment en forma de donacions a ONGs i que es preveu ampliar a un "ecosistema de benestar" que inclogui descomptes o ofertes per a altres aplicacions relacionades amb la salut, com per exemple aplis de ioga o nutrició.

Inversió procedent de fons

La ronda de finançament, liderada pel fons d'inversió nord-americà Kindred Ventures, tenia com a objectiu assolir un milió d'euros, però la demanda tant d'inversors particulars del sector com sobretot de fons de capital risc va superar les expectatives de l'empresa, per la qual cosa es va tancar pel triple. Entre les companyies que han invertit en aquesta ronda -anomenada en l'argot del sector pre-seed- hi ha també Softbank, Shilling VC i K Fund.

Vitaance, que per ara "no té competidors a Espanya", és una de les poques insurtech -asseguradores que apliquen tecnologia- a l'Estat. A més llarg termini, l'empresa espera poder ampliar el negoci a altres països del sud d'Europa o a l'Amèrica llatina.

stats