Economia 06/06/2021

La T2 del Prat tornarà a obrir a partir del 15 de juny

Aena inverteix 106 M€ en modernitzar la terminal durant l'any en què ha estat tancada per la pandèmia

2 min
La terminal T2, aquesta setmana.

BarcelonaAmb els aeroports ja pràcticament aturats arreu d'Espanya, el ministre de Transport, José Luis Ábalos, anunciava el 24 de març del 2020 el tancament de diverses terminals per adaptar-se a la baixada dràstica dels passatgers amb motiu de la pandèmia. Des d'aquell primer confinament domiciliari, doncs, la T2 de l'aeroport del Prat s'havia convertit en un desert buidat del trànsit de viatgers amb maletes i, tot i un tímid intent de reobertura, havia estat tancada els últims sis mesos. El gestor aeroportuari Aena ha anunciat aquest dimarts que la segona terminal de la infraestructura catalana es tornarà a posar en funcionament a partir del 15 de juny.

Així doncs, reprendran la seva activitat totes les companyies que habitualment operaven a la T2, on s'havien concentrat des de la inauguració de la T1 sobretot les rutes low cost a diversos punts d'Europa. Aquesta reactivació també implica que Aena recuperarà l'autobús llançadora que enllaçava les dues terminals. L'empresa assegura que durant els mesos en què la T2 ha estat inoperativa "no s'ha renunciat a seguir amb els projectes de millora i modernització". Aena ha invertit més de 106 milions d'euros en algunes petites obres, com la construcció d'una nova estructura del sistema de tractament d'equipatges de les terminals T2B i T2C, la substitució de 23 fingers o la renovació dels sistemes d'aire condicionat.

Encara que la T2 tornarà a acollir vols a les portes de la temporada d'estiu, no ho farà al 100%. La terminal T2C, la més allunyada de l'aeroport, no estarà operativa i tots els vols de sortida es facturaran a la zona de la T2B. També serà únicament en aquesta zona on es passarà el filtre de seguretat per arribar a les portes d'embarcament. A més, les arribades es distribuiran entre la T2B per als vols nacionals i Schengen, i la T2A per als de fora de Schengen. Per evitar confusions, Aena recomana als passatgers amb bitllets per als pròxims dies que comprovin amb la seva aerolínia on s'han d'enlairar o aterrar.

Les aerolínies reclamen l'ús dels test d'antígens

En aquest context de represa de l'activitat aèria, i encara amb un punt d'incertesa, l'associació espanyola d'aerolínies ALA ha reclamat aquest dimarts a l'executiu de Pedro Sánchez que accepti els tests d'antígens com a alternativa a la PCR, després que la Comissió Europea avalés aquesta mesura com a part de la relaxació de les restriccions als viatges en avió.

stats