Tecnologia
Economia Tecnologia 09/05/2023

Els acomiadaments a les tecnològiques passen de llarg de Barcelona

La capital catalana suma un 15,3% més de professionals tecnològics respecte al 2021

2 min
Les empreses tecnològiques avancen, però a poc a poc

BarcelonaTot i les males notícies dels acomiadaments que han perseguit el sector tecnològic els últims mesos, com els acomiadaments massius a Facebook, Amazon o Google, de moment Barcelona esquiva la situació. Segons l'informe d'ocupació al sector TIC presentat aquest dimarts pel Cercle Tecnològic, els afiliats a la Seguretat Social de professionals tecnològics a Barcelona va augmentar un 15,3% el 2022 en comparació amb l'any anterior. Aquesta xifra es tradueix en 81.956 nous afiliats al sector, que representa el 7% de la força laboral a Catalunya en un sector que, segons l'organisme, ja suposa més del 10% del PIB català.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, des del Cercle allunyen els mals auguris: "A Barcelona el sector seguirà augmentant perquè és estable, va creixent i necessita més perfils tecnològics", ha afirmat el president del CTecno, Joan Ramon Barrera. Alhora, ha asseverat que hi ha preocupació "perquè aquestes notícies negatives als mitjans s'entenguin com un problema general i provoquin que menys gent vulgui dedicar-se al sector tecnològic". En aquest sentit, l'informe destaca que, a partir d'una enquesta entre 311 empreses tecnològiques, el 60% preveu ampliar la plantilla i un 37% preveu mantenir-la.

"Els diferents indicadors analitzats en l'etapa postpandèmia no mostren cap símptoma de desacceleració i ratifiquen que la crisi sanitària ha incrementat els processos de transformació digital de l'economia", explica l'informe.

Període crític per a les 'big tech'

Amb la pandèmia, moltes grans tecnològiques van augmentar les seves plantilles per l'augment de demanda que el confinament generalitzat els va proporcionar. Amb tot, al restablir-se la normalitat, les big tech s'han trobat amb un període de crisi a causa del retorn a la normalitat i també molt marcat per la guerra a Ucraïna i la pujada dels tipus d'interès, cosa que ha acabat derivant en importants retallades a les seves plantilles.

Segons el CTecno, però, "la realitat de les empreses que han fet acomiadaments massius són de base digital intensiva, una tipologia que no es correspon amb la realitat del sector a Barcelona i a Catalunya". Així doncs, "malgrat que les principals companyies tecnològiques han hagut de fer retallades a les seves seus arreu del món, el sector tecnològic barceloní no ha patit conseqüències", asseguren des de l'organisme.

stats