Recursos humans

Factorial aspira a facturar 1.000 milions d'euros en cinc anys

L''unicorn' dedicat a la gestió de recursos humans per a pimes ja té 11.000 clients i veu "un mercat gegant" al davant

2 min
Jordi Romero, conseller delegat de Factorial

BarcelonaGairebé dos anys després de convertir-se en el cinquè unicorn català –és a dir, en una empresa valorada en 1.000 milions d'euros–, Factorial, fundada el 2016 a Barcelona, continua consolidant-se en el sector dels recursos humans i de la gestió empresarial a través de la seva aplicació, i el seu objectiu és "no parar de créixer". De fet, segons explica a l'ARA el seu cofundador i conseller delegat, Jordi Romero, tot i que ja han superat els 11.000 clients, encara poden arribar molt més lluny: "Ens hem adonat que tenim un mercat potencial gegantí al davant i que el nombre de pimes que necessiten els nostres serveis o a les quals podem ajudar amb Factorial és enorme, i és per això que la nostra ambició és arribar a facturar uns 1.000 milions d'euros en cinc anys", explica Romero.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu és "escalar de manera eficient, sense la necessitat d'obrir nous mercats i sent líders al sector oferint més solucions i productes als clients", assegura el conseller delegat. Alhora, Romero és taxatiu pel que fa a una possible venda de l'empresa, ara que està valorada en més de 1.000 milions d'euros: "Nosaltres vam crear una empresa per aportar a la societat, fer un servei a les pimes, i no per vendre-la a la mínima de canvi", afirma.

La vida d'"unicorn"

"Més que el fet de convertir-nos en unicorn, el que ens ha canviat la vida va ser la inversió de 120 milions d'euros que ho va permetre", explica amb un somriure. Gràcies a aquesta macroinversió, Romero relata que treballen en el desenvolupament de nous productes, com ara eines per millorar la comunicació interna a les empreses, per atraure i gestionar talent i per dur a terme la gestió financera.

Alhora, l'octubre del 2023 Factorial va comprar l'start-up Fuell, una tecnològica d'alt creixement especialitzada en la gestió de despeses i les finances a les empreses, una branca en què Factorial "està invertint molt", explica Romero. "L'objectiu final és assegurar que tots els processos de gestió empresarial es fan de manera molt més eficient, que es perdi poc el temps en tasques que es poden digitalitzar; tot això és necessari per a totes les pimes, i nosaltres les podem ajudar", assegura l'empresari.

Factorial compta amb uns 1.000 empleats en nou països i preveu continuar contractant a ritme constant, així com invertir en nous projectes per agilitzar processos administratius, la gestió de compres i projectes per a empreses B2B.

stats