Neobancs
Economia Tecnologia 16/02/2024

Qonto contractarà 45 persones a Espanya el 2024, la majoria a Barcelona

El neobanc d'origen francès té actualment 160 treballadors arreu d'Espanya, més de la meitat a la capital catalana

2 min
Alexandre Prot i Steve Anavi, conseller delegat i president de l'empresa

BarcelonaEl neobanc francès Qonto planteja ampliar la seva plantilla global durant el 2024, i concretament a Espanya fitxarà 45 empleats, la majoria dels quals per a la seva seu a Barcelona. Segons explica el cofundador de la fintech a l'ARA, l'objectiu és que els 160 treballadors que tenen actualment a Espanya –més de la meitat a Barcelona– augmentin a 200 abans de finals d'any. La majoria dels perfils que es busquen seran per al seu hub d'operacions internacionals que té a la capital catalana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Qonto va néixer el 2017 a França de la mà d'Alex Prot i Steve Anavi amb la idea de crear un servei financer exclusivament per a empreses i autònoms, "una cosa que no existia per fer més fàcil la feina a la micro, petita i mitjana empresa, que troben molts problemes amb els bancs tradicionals", explica Prot. El juny del 2021, Qonto va establir a Barcelona la seva seu espanyola, i va anunciar un any després una inversió de 100 milions d'euros (d'una ronda total de 486 milions) per al seu negoci a Espanya en el període 2022-2023. Aquesta inversió, segons explica Prot a l'ARA, es va destinar principalment a desenvolupament de producte i màrqueting per donar a conèixer el neobanc a Espanya.

L'aposta que Qonto ha fet per la capital catalana, segons explica el mateix Prot, és per la capacitat de captar talent. De fet, el creixement previst de l'oficina de Barcelona és sobretot en atenció al client, feina en la qual es requereixen coneixements financers, però també d'idiomes: en concret espanyol, francès, italià i també anglès.

Creixement i negoci

Des que van començar a operar ara fa set anys –i cinc que van aterrar als mercats alemany, italià i espanyol–, els clients i les transaccions de Qonto no han parat de créixer. Segons explica el cofundador, "ja liderem el sector a Europa". L'empresa no comparteix xifres absolutes, però assegura que, durant l'exercici del 2023, els seus ingressos globals van créixer gairebé un 50%. Pel que fa al nombre de clients als quatre mercats on opera, durant l'any passat van créixer un 25%, fins a superar els 450.000 clients. Alhora, mantenen que el seu objectiu és superar el milió de clients en els pròxims tres anys i a començar a obtenir beneficis de cara l'any que ve.

L'activitat del neobanc està centrada en donar servei a petits negocis, que assegura que "de mitjana, les empreses que treballen amb Qonto retallen fins a dues hores setmanals en assumptes financers". Alhora, acaben de llançar un nou servei per a start-ups i empreses que acaben de néixer o que tot just s'han de començar a crear, "que és un dels moments més delicats i comptar amb un banc que t'ho posa fàcil és clau", assegura Prot.

Pel que fa al finançament, de moment Qonto no es planteja obrir una altra ronda de capital ni a obrir a més mercats, sinó a "consolidar els que ja tenen". Amb tot, sí que estan oberts a adquisicions; de fet, fa dos anys ja van adquirir el seu competidor alemany Penta.

stats