Tecnologia

Qonto ampliarà la seva seu de Barcelona i invertirà 100 M€ a Espanya

La plataforma ha vehiculat transaccions per valor de 1.150 M€ a l'Estat els últims dotze mesos

2 min
Carles Marcos, responsable de Qonto a Espanya.

BarcelonaQonto, la tecnològica financera (o fintech) d'origen francès, compleix tres anys de presència a Espanya, on té una seu a Barcelona. Coincidint amb l'aniversari, ja pensa en ampliar-hi oficines i accelerar la contractació de personal per passar del mig centenar de persones actuals a unes 80, segons ha explicat a l'ARA el seu director a Espanya, Carles Marcos. La companyia ofereix sistemes de pagament i targetes només a autònoms i empreses amb una subscripció que va dels 9 als 250 euros al mes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes tarifes, segons Marcos, es mantenen fixes malgrat la inflació, cosa que ha permès disparar el seu creixement al mercat espanyol. La fintech ha multiplicat per tres les transaccions a través de la seva plataforma durant l'últim any, fins a assolir els 1.150 milions d'euros a Espanya. El creixement del nombre de clients també ha facilitat un augment dels ingressos, que han crescut en un 150%.

La companyia va començar a França fa cinc anys, i en fa tres que va aterrar als mercats alemany, italià i espanyol. Les seves activitats a Espanya se centralitzen a Barcelona. L'aposta per la capital catalana, segons el director de Qonto a l'Estat, és per la capacitat de captar talent. De fet, el creixement previst de l'oficina de Barcelona és sobretot en atenció al client, feina en la qual es requereixen coneixements financers, però també d'idiomes: en concret espanyol, francès, italià i també anglès.

Macroronda i inversions

La fintech va tancar fa uns mesos una ronda de finançament de 486 milions d'euros, que s'utilitzarà per a la seva expansió. De fet, 100 milions dels obtinguts en aquesta ronda s'invertiran a Espanya en el període 2022-2023, segons Carles Marcos, bàsicament per expandir-se. Actualment Qonto té uns 250.000 clients en els quatre mercats que opera i espera assolir la rendibilitat a França l'any que ve i a escala internacional el 2025.

El neobanc, que té llicència de pagaments però no fitxa bancària, ofereix als seus clients serveis de pagament, amb un compte que té el seu IBAN (la identificació de qualsevol compte corrent) a través del qual es poden fer transferències, i targetes de pagament per a les despeses dels empleats. A més, ofereix als clients aplicacions que permeten integrar els seus pagaments, despeses i comptabilitat.

stats