Economia 07/10/2019

TMB encarrega 42 trens a Alstom per valor de 260 M€

Les noves unitats per a les línies 1 i 3 es fabricaran a Santa Perpètua

Xavier Grau
2 min
Disseny frontal de les noves unitats que fabricarà Alstom.

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha encarregat la fabricació de 42 nous trens a l'empresa Alstom, per valor de 260 milions d'euros. Les noves unitats es fabricaran íntegrament a la planta d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, segons ha informat la multinacional de fabricació de trens.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les noves unitats es destinaran a substituir els trens més antics de les línies 1 i 3 del metro de Barcelona, que tenen una antiguitat d'entre 32 i 35 anys, amb l'objectiu de potenciar el transport públic i reduir l'impacte mediambiental.

Per finançar la compra, TMB ha demanat crèdits per valor de 268 milions d'euros. L'Institut Català de Finances (ICF) aportarà 50 milions d'euros en aquesta operació de finançament, en la qual també participen el Banc Europeu d'Inversions (BEI) i l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) espanyol, així com bancs privats, segons ha informat l'ICF.

Els trens seran de la família Metropolis d'Alstom, preparats per circular per línies automàtiques sense conductor. El disseny d'aquestes unitats seguirà l'estètica de TMB, amb una picada d'ullet a la ciutat de Barcelona amb el grafisme de les portes, que tindrà una referència a l'urbanisme d'Ildefons Cerdà a l'Eixample.

Rosa Alarcón, presidenta de TMB, assegura que retirant les unitats més antigues s'augmentarà la fiabilitat del servei, la sostenibilitat i la comoditat dels passatgers, i ha indicat que la compra d'aquests trens "és l'adquisició de material rondant més important en la història de TMB".

Per la seva banda, el president d'Alstom a Espanya, Antonio Moreno, ha valorat positivament que TMB torni a confiar en la seva empresa i ha dit que vol continuar treballant en el desenvolupament "d'una mobilitat eficient i sostenible que respongui a les necessitats actuals i futures dels passatgers".

El conseller delegat de l'ICF, Josep-Ramon Sanromà, ha destacat el compromís de l'organisme públic de finançament de la Generalitat per "fomentar inversions sostenibles que generin un impacte positiu per a l'economia i la societat".

stats