Economia 24/02/2021

Acord per evitar el trasllat de part dels treballadors de Pastas Gallo de Granollers a Còrdova

Els 35 empleats seran recol·locats a les tres plantes que l'empresa té a Catalunya

1 min
La fàbrica que té Pastas Gallo a Granollers.

Els 35 empleats de la línia de producció de pasta seca que Pastas Gallo trasllada de la seva fàbrica de Granollers al municipi cordovès d'El Carpio finalment no hauran d'anar a la planta andalusa. L'assemblea de treballadors ha aprovat per unanimitat aquest dimecres el preacord a què van arribar el comitè d'empresa i la direcció per recol·locar aquesta part de la plantilla a les plantes que la companyia té a Catalunya, concretament a Granollers, on se centrarà només en la producció de pasta fresca, canelons i lasanya; a la d'Esparreguera, que fa pasta sense gluten, i a la de Sant Vicenç dels Horts, que concentra la pasta oriental.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el sindicat UGT, l'acord també preveu per als empleats que no vulguin acceptar aquest trasllat a les plantes catalanes una baixa voluntària amb una indemnització de 37 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats.

Tal com va avançar l'ARA, el 5 de febrer la companyia va anunciar a la plantilla que s'enduia la producció de pasta seca de Granollers a El Carpio fruit del procés d'especialització que està fent l'empresa amb les quatre fàbriques que té a Espanya. En un primer moment la direcció va oferir els treballadors d'aquesta línia el trasllat de la plantilla a Andalusia, que els sindicats van rebutjar des del primer moment. Després de diverses reunions, finalment es podran quedar a Catalunya.

stats