Economia 05/02/2021

Pastas Gallo s'endú la producció de pasta seca de Granollers a Còrdova

L'empresa ha ofert a 37 treballadors de la línia que es traslladin a Andalusia

2 min
Una de les quatre fàbriques que té Pasta Gallo

BarcelonaPastas Gallo s'endú la producció de pasta seca que es fa a Granollers a la fàbrica que té al municipi cordovès d'El Carpio, on la companyia va traslladar la seu social el 2017 coincidint amb la consulta independentista de l'1 d'octubre. Segons ha pogut saber l'ARA, la direcció s'ha reunit aquest divendres amb els representants sindicals per comunicar-los la decisió que afectarà la meitat dels 74 empleats que té aquesta línia, als quals se'ls ha ofert anar a treballar a la planta andalusa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Portaveus de la companyia deixen clar que aquest trasllat és fruit d'un procés d'especialització de les quatre fàbriques que té a Espanya: la d'El Carpio, que és la més gran, és on es concentrarà tota la producció de pasta seca; la de Granollers se centrarà en la pasta fresca, canalons i lasanya; la d'Esparreguera s'especialitzarà en pasta sense gluten, i la de Sant Vicenç dels Horts és on es concentrarà la pasta oriental. Els mateixos portaveus insisteixen que els canvis no afectaran la continuïtat de les tres plantes catalanes.

Procés de negociació

Les dues parts obriran ara una taula de negociació. La primera reunió es farà el dia 15 de febrer. Els 37 treballadors afectats tenen fins a l'abril per decidir si volen anar a la planta cordovesa. En el cas que ho rebutgin, l'empresa estudiarà reubicar-los a les tres plantes del Principat. Si no es posen d'acord, l'actual conveni recull que tenen dret a una indemnització de 30 dies per any treballat, xifra que pot augmentar durant les negociacions. De fet, en els últims mesos hi ha hagut un degoteig de baixes a l'empresa a través de prejubilacions o acomiadaments pactats.

Des de l'octubre del 2019, la companyia és propietat del fons d'inversió Proa Capital després que la comprés als germans Espona Massana. En aquest període l'empresa ha posat com a director general Fernando Fernández Soriano, que havia ocupat el mateix càrrec a GBfoods. Alhora també va tancar, el desembre del 2019, la seu comercial que tenia des de feia més de dues dècades a l'avinguda Diagonal de Barcelona i va traslladar la plantilla, una quarantena de persones, a la fàbrica de Granollers per retallar costos i reagrupar equips.

stats