Economia 21/11/2019

Pastas Gallo tanca la seu comercial de Barcelona i trasllada la plantilla a la fàbrica de Granollers

Amb aquest traspàs el nou propietari de la companyia vol retallar costos i reagrupar equips

Elisabet Escriche
2 min
Pastas Gallo tanca la seu comercial de Barcelona i trasllada la plantilla a la fàbrica de Granollers

BarcelonaEl nou propietari de Pastas Gallo, el fons d'inversió Proa Capital, comença a marcar múscul en aquesta nova etapa de l'empresa després que la comprés als germans Espona Massana a l'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ARA, la nova direcció ha decidit tancar la seu comercial que la companyia tenia des de feia més de dues dècades a l'avinguda Diagonal de Barcelona i traslladar tota la plantilla, formada per una quarantena de treballadors, a la fàbrica que té a Granollers. Portaveus de l'empresa han confirmat que el trasllat es farà a principis d'any, entre gener i febrer, i té com a objectiu optimitzar les instal·lacions del Vallès i reagrupar tota l'àrea comercial, ja que una part està treballant des de Granollers.

A més, amb aquest trasllat la companyia redueix costos, ja que la seu de Diagonal estava llogada. Les àrees que es traslladaran són la comercial i la de màrqueting, administració, una divisió d'internacional i la direcció.

Aquest, però, no ha estat l'únic moviment que ha realitzat el nou propietari de Pastas Gallo des que va comprar l'empresa. La companyia, tal com va avançar La Vanguardia, ha fitxat com a director general Fernando Fernández Soriano, que des de l'octubre ocupava el mateix càrrec a GBfoods (Gallina Blanca). De fet Fernández Soriano és un vell conegut de Pastas Gallo, ja que va ocupar el càrrec, abans de marxar a Gallina Blanca l'any 2013, de director comercial i de màrqueting durant 14 anys. Aquest no és l'únic fitxatge de Gallina Blanca que ha dut a terme Pastas Gallo: el director comercial d'Espanya de la companyia de la família Carulla, Josep Peiró, també ha passat a ocupar el mateix càrrec a l'empresa de Granollers. Segons fonts coneixedores del cas, aquests dos fitxatges han generat malestar a GBfoods, que ha optat per nomenar director general qui fins ara era director de recursos humans, Josep Arcas Sarasola.

Proa Capital va formalitzar la compra de Pastas Gallo el 15 d'octubre per 227 milions d'euros. La companyia, que factura 200 milions d'euros i és líder del sector de la pasta seca a Espanya, compta, a banda de la planta que té a Granollers, amb una segona fàbrica ubicada a Extremadura.

stats