Economia 16/11/2016

Els treballadors de Seat podran compartir cotxe l'any que ve

El fabricant està convençut que el 2016 milloraran les vendes de l'any passat

Ara
2 min
Seat Ateca

BarcelonaLa firma automobilística Seat tirarà endavant un servei pilot de 'car sharing' entre els seus treballadors l'any que ve. Els més de 14.000 empleats podran compartir cotxe fent ús dels vehicles que té la flota de la companyia quan no estiguin sent utilitzats, o bé amb l'intercanvi directe de cotxes entre particulars i la possibilitat que els treballadors puguin compartir desplaçaments. El projecte s'anomena Seat Connected Sharing, i s'ha presentat en el marc de l'Smart City Expo World Congress de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la firma de Martorell també ha donat a conèixer en el congrés l'aplicació Digital Sharing, a través de la qual s'ofereix la possibilitat de cedir un cotxe entre particulars i en entorns corporatius amb una clau digital.

Tots dos projectes tenen com a objectiu provar-ne el funcionament i l'ús, i avançar en el desenvolupament de solucions que facilitin l'ús compartit de vehicles. "Incorporar l'àmbit del 'car sharing' i les alternatives que ofereix l'economia col·laborativa és una evolució natural de la nostra activitat i està alineada amb el procés de transformació digital en què ens trobem immersos", ha subratllat Fabian Simmer, responsable de digitalització de Seat.

En aquest sentit, la direcció de la companyia també ha defensat la supressió de l'impost de matriculació. El director general de Seat a Espanya, Mikel Palomera, considera que la tendència de la societat és anar cap al pagament per ús del vehicle i no pas per la compra.

Seat, confiat amb les vendes

Palomera també ha parlat de xifres: assegura que la companyia –filial de Volkswagen– tancarà l'any amb més vendes que l'exercici anterior. El 2015, Seat va matricular més de 77.500 vehicles i només va ser superada per la marca de la seva pròpia matriu.

La direcció confia que hi haurà "una progressió important" de les vendes fins a finals d'any. De gener a octubre la companyia ha venut més de 66.200 unitats, és una mica menys que el mateix període de l'any passat, però la tendència ha començat a canviar a l'octubre. L'Ateca és el que "donarà l'empenta final", segons la directiva.

stats