Economia 01/06/2021

El sindicat UGT vol acomiadar 45 persones a Catalunya

El sindicat ha presentat un ERO que esgrimeix causes econòmiques

2 min
El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros.

El sindicat UGT acomiadarà 45 treballadors dels 232 que té a Catalunya, cosa que representa un 20% de la plantilla, segons ha avançat Crónica Global. El sindicat ja ha començat aquesta setmana a negociar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha presentat argumentant causes econòmiques, després que fa poc més d'un any presentés un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per fer front a la pandèmia que va afectar part de la jornada laboral dels treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Durant els últims anys s’han fet diverses mesures organitzatives i econòmiques per intentar equilibrar el balanç econòmic d’ingressos i despeses prioritzant el manteniment de l’ocupació. Aquestes mesures, però, no han sigut prou eficaces i és per això que ens veiem abocats a prendre aquesta decisió", ha assegurat, en un comunicat emès aquest dimarts mateix, el sindicat, que té com a secretari general Camil Ros i com a president Matías Carnero.

En el mateix comunicat s'assegura que des de la direcció del sindicat es volen respectar els processos de negociació que s'estan duent a terme amb el comitè d'empresa. Es dona la circumstància que l'únic sindicat que té representació en el comitè d'empresa és la mateixa UGT. Aquest dilluns es va donar la documentació de l'ERO a aquest comitè.

Ara faltarà veure quina és la indemnització que pacten les dues parts tenint en compte que la UGT sempre s'ha mostrat molt crítica amb l'actual reforma laboral i que ja està negociant la seva derogació amb el ministeri de Treball. Fonts pròximes a les negociacions asseguren que es podria arribar als 45 dies per any treballat, una xifra superior que la que preveu la llei, que és de 33 dies per any treballat per un acomiadament improcedent i de 20 dies per un de procedent.

No és el primer cop que la UGT presenta un ERO, ja en va presentar un en l'anterior crisi.

stats