MERCAT IMMOBILIARI
Economia 02/10/2016

La fi de les vacances dispara el preu del lloguer a Barcelona

En alguns barris els preus tornen al nivell del 2007

Xavier Grau
2 min
La forta demanda fa que a Barcelona no hi hagi prou rotació de producte de lloguer.

BarcelonaQuan s’acaben les vacances d’estiu hi ha més gent que busca pis. És un fenomen que es produeix cada any en ciutats com Barcelona, on arriben nous estudiants universitaris o empleats que s’incorporen a noves feines. Però aquest any el preu del lloguer s’ha disparat. El portal immobiliari Habitaclia destaca que “aquest any la recuperació econòmica i la presència cada cop més habitual d’estrangers a la ciutat han impulsat encara més la demanda de pisos de lloguer”. La conseqüència és clara. A més demanda, els preus van a l’alça, i aquest mes de setembre “han pujat més del que seria normal”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director general d’Habitaclia, Javier Llanas, apunta, a més, que “l’oferta de pisos de lloguer a Barcelona podria estancar-se perquè no hi ha prou rotació de producte”, un factor que encara pot fer pujar més els preus.

L’augment de les rendes ja es va notar al mes d’agost. Segons aquest portal, a Barcelona els preus de lloguer van pujar un 18% a l’agost respecte al mateix mes de l’any passat. L’augment es va notar especialment a Sant Andreu (21%), Sarrià-Sant Gervasi (20%), Ciutat Vella i l’Eixample (17%) i Gràcia (16%), però fins i tot a Nou Barris i Horta-Guinardó van pujar els preus (un 9% i un 8%, respectivament). Però a més s’està produint un nou efecte, que és un augment de preus que s’està estenent per Barcelona i per les principals localitats de la rodalia en forma de taca d’oli. Municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, com l’Hospitalet (3,2%), Sant Cugat (20%), Castelldefels (9,5%) i Sabadell (7%) ja han notat una pujada en els preus de lloguer.

L’augment de preus també el constaten altres portals immobiliaris. Beatriz Toribio, responsable d’estudis de Fotocasa, assegura que malgrat que s’ha obert l’aixeta del crèdit i s’han estabilitzat els preus per als pisos de compra de segona mà, “el lloguer segueix mostrant una bona salut”, i assegura que la demanda es trasllada als preus en determinades zones, com Sarrià-Sant Gervasi o Gràcia, “on la recuperació dels preus ens està portant als nivells màxims assolits el 2007”.

Un factor que contribueix a encarir els preus són els estudiants. Uniplaces, portal especialitzat en l’allotjament d’estudiants internacionals, assegura que Barcelona és la segona ciutat més cara en habitacions per a estudiants després de Madrid, amb un preu mitjà per habitació de 380 euros al més, però que pot arribar fins els 930 euros al mes a Sant Gervasi-Bonanova i a 860 a la dreta de l’Eixample.

stats