Economia 28/04/2015

Varufakis vol impulsar una amnistia fiscal per aconseguir liquiditat

El ministre de Finances grec estudia una llei que permeti declarar al país els dipòsits ocults a l'estranger

Europa Press
1 min
Iannis Varufakis afronta avui la negociació final  amb l’Eurogrup.

AtenesEl govern grec es planteja una amnistia fiscal per fer front als problemes de liquiditat. Així doncs, s'estudia una llei que permeti als ciutadans grecs que tinguin dipòsits a l'estranger sense declarar puguin regularitzar-los sense aplicar cap sanció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Discutirem un projecte de llei per permetre declarar voluntàriament els seus dipòsits a l'estranger", ha anunciat el ministre de Finances grec Yanis Varufakis després de reunir-se a Atenes amb representants del govern de Suïssa.

Segons aquest projecte de llei, els dipòsits declarats serien gravats a un tipus d'interès entre el 15% i el 20%, fet que suposaria incentivar fiscalment aquells que han tret els diners fora del país sense declarar-lo a la Hisenda grega.

Per aquells no s'hi acullin , en cas que la hisenda grega els identifiqués podrien rebre una multa de fins al 46% de la quantitat defraudada.

Des dels començaments de la crisi el 2010, la por a que Grècia sortís de la zona euro va provocar una fuga de capitals, una de les causes de l'escassetat de liquiditat dels bancs del país, que ara depenen del banc central.

"Tenim un acord amb la UE sobre informació automàtica que també s'aplicarà en el cas de Grècia, ha apuntat el secretari d'Estat suís en matèria d'assumptes financers internacionals, Jacques de Watteville. "Volem donar suport a Grècia en aquest esforç, ha afegit.

stats