C's insisteix que tampoc investirà Sáenz de Santamaría ni cap altre membre de l'"equip" de Rajoy

El candidat de la formació a Catalunya, Juan Carlos Girauta, admet que els d'Albert Rivera sí que investirien figures populars com Alberto Núñez Feijóo, Cristina Cifuentes, Pablo Cadsado, Alfonso Alonso o Ana Pastor

Marc Toro
2 min
El candidat de C's a Catalunya, Juan Carlos Girauta, aquest divendres a Catalunya Ràdio

BarcelonaLes línies vermelles per a la formació del govern espanyol post 26-J no només tenen a veure amb el referèndum a Catalunya. En una situació que inevitablement recorda la que es va viure entre la CUP i Artur Mas, C's ha deixat clar que el pas al costat de Mariano Rajoy serà condició 'sine qua non' per donar suport a un executiu del PP. I tal com ha explicat l'ARA aquest divendres, el veto dels d'Albert Rivera es fa extensiu a persones del seu entorn més pròxim com María Dolores de Cospedal o Soraya Sáenz de Santamaría. Pablo Casado, Cristina Cifuentes o Alberto Núñez Feijóo, en canvi, sí que podrien comptar amb la seva complicitat.

Aquesta mateixa idea és la que ha defensat el cap de llista de la formació taronja a Catalunya, Juan Carlos Girauta, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'. El candidat ha insistit que el seu partit no investirà en cap cas la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ni qualsevol altre membre de l'"equip" de Rajoy, al qual C's considera incompatible amb un govern de canvi sense motxilles ni responsabilitats –directes o indirectes– en l'àmbit de la corrupció. El "barem" per facilitar la investidura d'un president popular, ha assenyalat Girauta, és la "credibilitat". Una qualitat que, a part de Casado, Cifuentes o Feijóo, també ha atribuït a figures del PP com "Alfonso Alonso, Ana Pastor i moltíssima altra gent".

Tal com ha resumit el candidat a Catalunya, doncs, el "canvi d'equip", juntament amb "coincidències programàtiques suficients", la possibilitat de conformar una "majoria estable" i la "garantia" que es farà una "reforma profunda" a Espanya seran les condicions indispensables o línies vermelles de C's per facilitar un govern del PP.

stats