Microsites 26/06/2016

Homs: "Estem preparats per fer fora el PP de la Moncloa"

Convergència celebra que els partits independentistes tinguin la clau del futur govern espanyol

àlex Font Manté
1 min
Artur Mas, Carles Puigdemont i Francesc Homs.

Barcelona"Estem preparats per fer fora el PP de la Moncloa". Així s'ha expressat Francesc Homs, cap de llista de Convergència en les eleccions espanyoles, en veure uns resultats que han deixat la formació amb els mateixos escons que tenien en els comicis del desembre passat.

"No és el resultat que hauríem volgut tenir", ha reconegut Homs. Amb tot, "vistos els pronòstics" que a l'inici de la nit li donaven només cinc escons a CDC, "el resultat ens deixa un regust positiu", ha dit Homs.

"Mal que els pesi, l'independentisme torna a ser decisiu a la política espanyola", ha insistit el candidat de CDC. "I la primera condició és que el PP no pot estar al govern", una frase que ha dedicat "a Fernández Díaz", a "la guerra bruta" i als que "han utilitzat les clavegueres de l'Estat".

Posteriorment, Artur Mas ha reiterat que "a Madrid, sense nosaltres ho tenen molt complicat". "O hi ha PP-PSOE, o repeteixen les eleccions, o passen per nosaltres", ha sentenciat.

D'altra banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que els resultats de les eleccions demostren que "el referèndum [d'independència] no gaudeix de molt bona salut en aquests moments", motiu pel qual ha demanat a "tots aquells partits que han fantasiejat amb la idea que a Espanya es pugui fer un referèndum" que se sumin al carro independentista.

stats