A Lleida guanya per primer cop ERC, amb el 100% escrutat

El PSC perdria la representació que sempre havia tingut i el PP recuperaria l'escó perdut el 20-D

Ara
2 min

LleidaERC ha fet el 'sorpasso' a Lleida i s'ha convertit en la primera força política, superant CDC, que havia guanyat el 20-D, amb el 100% dels vots escrutats.

Segons el recompte, ERC queda en primer lloc amb un diputat i el 25,15% dels vots, quan el 20-D ocupava el segon lloc amb el 22,31%.

CDC queda en segon lloc amb un diputat, sense aconseguir la fita marcada d'obtenir-ne dos, amb el 22,64% dels vots, quan el 20-D en tenia el 24,31%.

En tercer lloc hi ha En Comú Podem, també amb un diputat i el 16,64% dels vots, lleugerament per sobre del 20-D, que en va tenir el 15,37%.

El PP també obté un diputat i l'històric José Ignacio Llorens tornaria al Congrés, amb el 13,52% dels vots. Al desembre el PP es va quedar a les portes d'obtenir representació.

Per la seva banda, el PSC, que al desembre va aconseguir un diputat, ara quedaria fora del Congrés a Lleida. És el primer cop des de les eleccions de l'any 1977 que els socialistes no tindrien cap diputat per Lleida. Els socialistes s'han quedat amb el 12,44% dels vots, quan el 20-D en van recollir el 12,42% i, malgrat que eren dues centèsimes menys, obtenien un diputat.

A la capital de Ponent, on és alcalde el socialista Àngel Ros, En Comú Podem s'ha refermat com a primera força política, amb el 19,89% dels vots, un percentatge lleugerament per sobre del 20-D. El segon lloc ha estat per al PP, amb el 18,26% dels vots. D'aquesta manera, a la ciutat de Lleida els populars han passat del quart al segon lloc, ja que han superat ERC i el PSC, que el 20-D havien obtingut més bons resultats que el PP.

ERC ha quedat com a tercera força a la capital de Ponent, per davant dels socialistes, mentre que Convergència pràcticament ha fet el mateix resultat que el 20-D i ha quedat en cinquè lloc.

stats