En Comú Podem consolida el liderat a Tarragona i el PP recupera vots

Amb el 100% escrutat, Convergència cau a la cinquena força política a la demarcació

Ara
1 min

TarragonaEn Comú Podem (ECP) es consolida com la primera força política a la demarcació de Tarragona, amb el 100% dels vots escrutats. El partit de Fèlix Alonso, amb més de 75.000 vots, millora els resultats del 20-D. Els sis partits (ECP, ERC, PSC, PP, CDC i C's) mantenen el diputat aconseguit al desembre, però amb resultats diferents. El Partit Popular recupera vots i se situa com la quarta força a les comarques tarragonines, per davant de Convergència, que cau a la cinquena posició, i de C's, que es converteix en l'última força.

Els comuns han obtingut un 21,84% dels vots, un punt per sobre dels resultats obtinguts fa mig any. Esquerra suma més de 2.000 vots respecte al desembre i se situa com la segona força més votada a la demarcació. El PSC repeteix la tercera posició amb un 15,66% dels vots.

Convergència perd gairebé 10.000 vots a la demarcació i es queda com la penúltima força de la demarcació, per darrere del PP, que suma més de 5.400 vots a les comarques tarragonines. Ciutadans també perd més de 5.600 vots, tot i que manté l'escó obtingut en els últims comicis i se situa com a sisena força.

Per ciutats, a la capital s'imposa En Comú Podem, i el PP –socis de govern de l'alcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros– se situa com a segona força política, per davant de C's i dels mateixos socialistes. Convergència és la sisena força a la ciutat de Tarragona. A Reus i a Tortosa també guanyen els comuns, Esquerra suma vots en tots dos municipis i Ciutadans cau a la darrera posició.

stats