Microsites 26/06/2016

"L'únic canvi respecte el 20-D és la tornada a casa dels votants de C's". L'anàlisi de Jordi Muñoz i Antoni Bassas

La repetició electoral ha reforçat Rajoy, que ha rebut part dels vots del partit de Rivera. A Catalunya es repeteixen els resultats, "perquè l'oferta electoral no ha canviat"

Ara
1 min

BarcelonaEl politòleg de la UB, Jordi Muñoz, i Antoni Bassas analitzen els resultats del 26-J. En primer lloc han fet una crítica a les enquestes publicades a les 20 h que dibuixaven un panorama molt diferent al que s'ha acabat produint. Per a Muñoz, l'únic canvi significatiu respecte el 20-D és "la tornada a casa dels votants de C's". El partit d'Albert Rivera no ha convençut l'electorat apostant per un pacte amb el PSOE i "infraestimant els votants de dretes". El PSOE no només salva els mobles, sinó que per a Muñoz ha recuperat votants. El politòleg apunta que "hem tornat a fer eleccions per quedar-nos com estàvem".

En clau catalana els resultats són "un calc més exagerat". La distància entre ERC i CDC s'ha mantingut i la suma de vot sobiranista queda igual, segons Muñoz en aquests sis mesos no hi ha hagut cap canvi en l'oferta electoral.

stats