Microsites 26/06/2016

Pedro Sánchez: "No estic satisfet, però som la primera força política de l'esquerra"

El candidat socialista demana a Pablo Iglesias que reflexioni sobre els resultats i li retreu "haver posat per davant l'orgull personal i la intransigència als interessos dels progressistes"

Júlia Manresa
1 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. EFE

BarcelonaFins que no han tingut els resultats definitius sobre la taula, els socialistes no han volgut fer cap valoració oficial. El líder socialista Pedro Sánchez ha seguit l’escrutini des del seu despatx a la quarta planta de Ferraz fins que ha pogut respirar tranquil en confirmar que s'havia salvat del temut 'sorpasso' per part d' Units Podem. "A pesar de les dificultats extraordinàries que hem hagut de superar i dels auguris que insistentment anunciaven el retrocés del Partit Socialista, hem tornat a reafirmar la condició de partit hegemònic a l'esquerra", ha afirmat satisfet Sánchez.

Després d'enviar mostres d'admiració i agraïment a tots els votants i d'aclarir que ja ha felicitat personalment al candidat del Partit Popular, Mariano Rajoy, Sánchez ha tret pit davant el candidat d'Units Podem, Pablo Iglesias, a qui ha demanat que "reflexioni sobre els resultats" i a qui ha retret el fet d'haver "posat per davant la intransigència i l'orgull personal a l'interès de l'esquerra".

"No estic satisfet, però, amb tot, som la primera força política a l'esquerra", ha conclòs el candidat socialista, que ha parlat del seu partit com el partit "de referència per a milions de progressistes a l'Estat espanyol".

I és que el Partit Socialista aguanta, però registra el pitjor resultat de la seva història amb 85 escons, cinc menys que els últims comicis, sis diputats més que Units Podem, que segons la majoria de les enquestes, amenaçava amb robar-li el segon lloc.

stats