Microsites  /  Eleccions 26-J 26/06/2016

El PSC li retreu a Pablo Iglesias que hagi fet "més fort el PP"

Els socialistes catalans perden un escó respecte el 20-D i es queden com a quarta força a Catalunya en escons

Marc Vidal
1 min
Batet, envoltada de la plana major del PSC.

BarcelonaEl PSC obté 7 escons i en perd un respecte el 20-D quan va registrar els pitjors resultats de la seva història en unes eleccions generals a Catalunya amb Carme Chacón com a cap de cartell.

Amb aquests resultats, la candidata socialista, Meritxell Batet, ha admès la seva decepció però ha destacat que encara són una força política important a Catalunya i l'"única alternativa d'esquerres al PP" a nivell estatal.

Batet ha carregat amb duresa contra el líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui ha acusat d'haver "fet més fort el PP" amb la seva negativa a un pacte amb els socialistes, de la mà de Pedro Sánchez, per la governabilitat d'Espanya.

"Per això no calia haver tornar a fer eleccions", ha etzibat la cap de cartell del PSC que ha raonat que "només calia haver escoltat els ciutadans i donar suport a Pedro Sánchez" després del 20-D.

Sis mesos "perduts"

"Hem perdut 6 mesos de canvi en polítiques socials, en lluita contra la corrupció i en la negociació amb Europa sobre el dèficit", ha lametat Meritxell Batet abans de concloure: "Esperem que aquells que van impedir el canvi ara reflexionin".

Gabriel Colomé, valorant l'enquesta de TV3.

Ha estat tota la referència a un possible pacte de futur per dotar d'un govern a Espanya que han fet des de PSC i tal i com ha dit el cap de campanya, Gabriel Colomé, aquest diumenge s'ha jugat la "primera part" i ara queda la "segona": investir un president.

stats