Diari de campanya

El 'run run' de Rivera per "tornar a posar de moda" la unitat d'Espanya

El líder de C's llança un últim vídeo electoral amb una tornada que recorda la rumba de Colau

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

SaragossaEn l'esprint final de cara al 26-J, Albert Rivera ha volgut donar aire fresc a la seva campanya, malgrat que les temperatures properes als 40 graus a bona part de l'Estat i els actes a l'aire lliure l'hi estiguin posant una mica difícil. Per donar un toc desenfadat al seu discurs, ha llançat un últim vídeo electoral amb una tornada que recorda, fàcilment, el 'run run' d'Ada Colau, la rumba que va catapultar l'alcaldessa Barcelona durant les eleccions municipals de l'any passat.

Però enlloc de "defensar el bé comú", que és el que proposava Colau amb el 'run run' que sentia a les places i als carrers, el líder de Ciutadans es posa en la tessitura que ja forma part d'un govern del "canvi" després del 26-J. "A partir d'ara, canvi" és la tornada de la cançó –juntament amb "Junts som imparables"– en un vídeo en què apareix Rivera vist a través de diferents objectes: mòbils, televisions, llibretes... Assegura que amb ell les paraules 'igualtat', 'llibertat' o 'unió' es "tornaran a posar de moda".

Sobre espais quotidians de Madrid, Ciutadans projecta imatges en moviment. "Així com els espanyols quan ens dividim som dèbils", diu Rivera, i al vídeo es veuen uns papers de diari arrugats a terra amb tot d'estelades. "Així com els espanyols quan ens enfrontem som dèbils", afegeix, i es veu un vídeo de la Guerra Civil sobre una façana.

Una campanya més propera

Si a Rivera la campanya del 20-D se li va fer llarga, ara el seu equip assegura que se li està fent curta. L'objectiu és aconseguir mantenir el resultat de fa sis mesos i seguir amb aproximadament 40 escons al Congrés dels Diputats i al voltant d'un 14% del vot al conjunt de l'Estat. Amb tot, fonts del partit confessen que amb 35 escons ja quedarien satisfets.

El desembre passat Rivera va veure com en campanya se li multiplicaven els fronts i que els discursos amb tics extremistes dels seus candidats provincials, escollits a última hora, li complicaven la candidatura. Ara, desposseït de la pressió de la victòria i intentant mantenir el tipus com a quarta força, el líder de Ciutadans està fent una campanya més propera.

Durant mesos ha treballat amb la seva 'coach' per transmetre proximitat en les passejades de carrer. Aquest dimecres s'ha retratat amb una desena de persones durant una caminada d'un quart d'hora al centre de Logronyo –amb un petó a una nena de sis anys inclòs, inaudit en les seves passejades–. I ha acabat menjant-se unes tapes al mateix bar que Mariano Rajoy va visitar farà cosa d'un mes.

Les coincidències li agraden, a Rivera. Poques hores després ha celebrat un míting a Saragossa al mateix espai on el candidat socialista, Pedro Sánchez, va reunir diumenge tot el seu 'govern del canvi', al parc Labordeta.

stats