Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Propostes musicals de la temporada

La 'Jenifer' dels Catarres, cançó de l'estiu en català

La cançó dels amors d'un noi "més català que les anxoves de l'Escala amb una 'xoni' de Castefa" frega les 400.000 visites a YouTube

El grup Els Catarres ha quedat elevat a fenomen musical després de promocionar-se per les xarxes socials. El seu tema Jenifer ja no és un èxit qualsevol; s'ha convertit en la primera cançó de l'estiu catalana que adquireix aquesta categoria sense passar per la ràdio –prova que les dinàmiques de les discogràfiques han canviat molt en els últims anys. Dos mesos després que Els Catarres pengessin per primer cop el videoclip a Youtube, el tema ja suma 400.000 reproduccions. Aquesta xifra s'eleva a gairebé mig milió si tenim en compte les 100.000 visites a la maqueta.

Només les grans estrelles del pop-rock català arriben a obtenir aquests resultats. De fet, gairebé totes han necessitat uns quants anys per arribar a oïdes de tants musicòfils –per no parlar, esclar, del suport que han rebut dels seus promotors i de les empreses discogràfiques–. Jenifer, en canvi, es pot descarregar de manera gratuïta a www.elscatarres.com. I, com aquest, molts altres temes. Fins al moment, unes 50.000 persones s'han baixat el disc complet.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT