eurocopa
Especials 12/06/2012

Polònia i Rússia empaten en un partit més calent fora del camp que dins

L'intens duel entre polonesos i russos s'ha tancat amb taules al marcador. Els incidents previs al partit no han influit en l'actitud dels dos equips, que ha sigut esportiva en tot moment

Jordi Mestre
2 min
Alan Dzagoev i Eugen Polanski disputen una pilota en el partit entre Rússia i Polònia

BarcelonaNi Rússia ni Polònia han aconseguit els tres punts en el partit que els ha enfrontat, corresponent a la segona jornada del Grup A. En els minuts inicials de la primera meitat, Polònia ha trobat amb certa facilitat el seu davanter, Lewandowski (Borussia Dortmund), i a partir d'ell ha aconseguit elaborar algunes jugades de perill. No obstant, quan semblava que l'equip polonès havia imposat el seu ritme, Arxavin (Zenit) ha aprofitat una una falta lateral per col·locar una pilota excel·lent a l'àrea i Dzagoev (CSKA) ha pentinat l'esfèric per posar els russos per davant en el marcador. L'incipient domini polonès s'ha esfumat: imprimint un alt ritme i sempre sota la batuta d'Arxavin, el combinat rus ha invertit les tornes i ha aconseguit desubicar sistemàticament al seu rival durant molts minuts.

La superioritat russa ha continuat en el primer tram del segon temps, però Polònia ha aconseguit girar la truita de nou: igual que a la primera meitat, els moments de major domini de Rússia s'han vist interromputs per un gran gol de Błaszczykowski, que ha rebut fora de l'àrea i ha col·locat una pilota imparable al pal llarg de Malafeev (Zenit). A partir d'aquí, el partit s'ha trencat i ambós equips han tingut ocasions. L'excés de ritme rus i la incapacitat polonesa de retenir l'esfèric ha impedit que cap dels dos equips aconseguís un mínim control del partit, i l'empat s'ha mantingut fins al final. Rússia manté el liderat el Grup A amb 4 punts, un més que la República Txeca.

Fitxa del partit:

Polònia: Tyton; Boenisch, Wasilewski, Perquis, Piszczek; Dudka (, Polanski (Matuszczyk, 83'); Obraniak (Brozek, 92'), Murawski, Blaszczykowski; i Lewandowski.

Rússia: Malafeev; Anyukov, Ignaxevitx, Zhirkov, A. Berezutski; Xiròkov, Denisov, Zyrianov; Dzagoev (Izmailov, 78'), Arxavin i Kerzhakov (Pavlyutxenko, 69').

Gols: 0-1 (37') Dzagoev, 1-1 (57') Błaszczykowski

Àrbitre: Wolfgang Stark. T. G.: Lewandowski (60'), Denisov (60'), Dzagoev (75'), Polanski (82')

stats