Especials 03/10/2012

Romney retalla diferències amb Obama, abans del primer debat presidencial

El candidat republicà se situaria només 3 punts per sota del president dels Estats Units, segons una enquesta publicada al 'Wall Street Journal' i la NBC

Agències
1 min

WashingtonL'actual president dels Estats Units, Barack Obama, s'enfrontarà aquesta matinada de dimecres al primer cara a cara amb el seu rival republicà, Mitt Romney, per a les properes eleccions, que tindran lloc aquest novembre. Segons una enquesta publicada dimarts al diari 'Wall Street Journal' i a la cadena de televisió NBC, Obama només gaudeix d'un lleuger avantatge.

Els sondejos diuen que Obama aconseguiria un 49% dels vots davant d'un 46% de Romney, una xifra inferior a la de setembre, quan Obama gaudia de 5 punts de diferència. L'aprovació de l'actual president dels Estats Units amb prou feines arriba al 50%, quan el 2009 va arribar a tenir-ne un 61%.

Romney té un suport molt important entre els votants blancs i homes i sembla que està guanyant terreny entre els universitaris. Tot i això, els seus punts forts no són suficients per compensar les deficiències en altres sectors. La majoria dels nord-americans pensen que el país va per un camí equivocat, però el 57% considera que l'economia està millorant –quan a l'agost només ho creia un 50%–. I només el 13% –la xifra més baixa des que Obama va assumir el càrrec– creu que l'economia empitjorarà en els propers quatre anys.

Al voltant de 4 de cada 10 votants qualifiquen els debats presidencials com a "extremadament importants" o "molt importants" per a l'elecció final, una valoració similar a la que van fer en campanyes anteriors.

stats