Contingut patrocinat
Especials 11/07/2023

Així avança Austràlia amb les energies renovables cap a un futur sense emissions

Amb l’entrada en funcionament d’un tercer parc eòlic, Naturgy farà possible que el país estalviï a l’atmosfera l’emissió de 390.000 tones de CO₂.

2 min
Aquest 2023 fa 15 anys que Naturgy va arribar a Austràlia.

Aquest 2023 fa 15 anys que Naturgy va arribar a Austràlia. Al llarg d’aquest temps, ha treballat de bracet amb el país en temes de transició energètica, i ho ha fet amb projectes destinats a abastir la indústria i les llars, al marge d’altres equipaments públics i privats, d’energies renovables que servissin també per estalviar emissions de CO₂ a l’atmosfera. Com no podia ser d’una altra manera, aquestes noces de cristall han coincidit en el temps amb una altra fita de la companyia: l’entrada en funcionament del seu tercer parc eòlic en sòl australià, Berrybank 2, la qual cosa permetrà que Naturgy assoleixi els 395 MW en operació renovable al país. S’espera que el parc eòlic, ubicat a la regió de Corangamite & Golden Plains, a tan sols 150 quilòmetres de Melbourne, produeixi anualment 390 GWh d’energia renovable, un volum equivalent al consum de 71.000 llars.

La transició energètica de Naturgy a Austràlia té un gran potencial

Desenvolupament de comunitats rurals

La de Corangamite & Golden Plains és la tercera planta renovable de Naturgy a Austràlia, després dels parcs eòlics de Crookwell 2 i Berrybank 1. De fet, Berrybank 2 es correspon amb la segona fase d’aquest darrer, en actiu des del 2021. Cal recordar que la companyia du la seva activitat a territori australià a través de la seva filial GPG, constituïda el 2014, la qual avui dia gestiona una capacitat instal·lada total de més de 4.000 MW i ocupa més de 500 persones arreu del món.

Francisco Bustío, conseller delegat de GPG, fa èmfasi en la sòlida aposta que Naturgy fa pel país, “el segon per volum de creixement en l’actual pla estratègic de la companyia, només per darrere d’Espanya”. Bustío destaca, tanmateix, com “la presència de Naturgy sempre ha tingut com a objectiu construir una sòlida cartera renovable que faciliti fonts d’energia neta i contribueixi al desenvolupament de comunitats rurals i regionals”. Per tant, conclou, celebren “aquest quinzè aniversari amb la mirada posada en el futur d’Austràlia”, país el potencial en matèria de transició energètica del qual fa que Naturgy aspiri a assolir una capacitat instal·lada de 2,2 GW d’aquí al 2025 centrada en el desenvolupament de plantes de tecnologia eòlica, solar fotovoltaica i de sistemes d’emmagatzematge.

Berrybank 2, en xifres

236 milions de dòlars australians (144 milions d’euros) invertits

109 MW de capacitat instal·lada

26 aerogeneradors

390 GWh d’energia renovable produïda anualment

390.000 tones de CO₂ estalviades a l’atmosfera

Berrybank 2, en xifres

236 milions de dòlars australians

(144 milions d’euros) invertits

109 MW de capacitat instal·lada

26 aerogeneradors

390 GWh d’energia renovable

produïda anualment

390.000 tones de CO₂

estalviades a l’atmosfera

Berrybank 2, en xifres

236 milions de dòlars australians

(144 milions d’euros) invertits

109 MW de capacitat instal·lada

26 aerogeneradors

390 GWh d’energia renovable

produïda anualment

390.000 tones de CO₂

estalviades a l’atmosfera

Primer projecte híbrid solar i d’emmagatzematge

Al marge de les quatre instal·lacions de renovables ja en actiu, Naturgy treballa en una àmplia cartera de projectes de construcció i desenvolupament avançat a Austràlia, amb una potència conjunta d’1,5 GW concentrats en els estats de Victòria, Nova Gal·les del Sud, Austràlia Occidental i Queensland. Alguns dels que es troben actualment en fase de construcció i que s’espera que entrin en funcionament el 2024 són els parcs eòlics Ryan Corner, Crookwell 3 i Hawkesdale, amb una capacitat instal·lada respectivament de 218 MW, 58 MW i 97 MW.

Entre tots els projectes en marxa en destaca un, el projecte híbrid solar amb bateries Cunderdin, que és un clar exemple de l’aposta de la companyia per Austràlia, en tant que es tracta del primer projecte híbrid solar que es durà a terme al país i s’espera que compti amb una capacitat solar fotovoltaica instal·lada de 128 MW i un sistema d’emmagatzematge d’energia en bateries de 55 MW / 220 MWh. Un projecte ambiciós que respon, tal com assenyala Jorge Barredo, director de Renovables, Nous Negocis i Innovació, a l’objectiu de la companyia “d’assolir un 60% de potència instal·lada de fonts renovables en els propers anys" i que demostra que la seva voluntat "en aquest sentit és ferma”.

Naturgy treballa en una àmplia cartera de projectes de construcció i desenvolupament avançat a Austràlia
stats