Bahrain

Revolta sufocada

Brutal repressió contra la revolta democràtica a Bahrain, després de la intervenció dels països del Golf

Almenys vuit manifestants han mort per les bales de la policia. El rei proclama l'estat d'excepció i ordena a les forces de seguretat que desmantellin l'acampada

Les forces de seguretat amb tancs han envaït aquest matí la plaça del centre de la capital de Bahrain, Manamah, on els manifestants antigovernamentals han estat acampant durant setmanes. Almenys vuit han mort per trets de la policia, segons fonts de l'oposició esmentades per Al-Jazira. La televisió estatal parla de dos policies morts. Algunes informacions apunten que les forces de seguretat estan disparant contra la gent i amenacen els metges de l'hospital de Salmaniya. Un alt càrrec de l'oposició va titllar ahir la repressió de "guerra d'aniquilació". 

Dimarts el rei de Bahrain va imposar l'estat de setge, tres setmanes després de l'inici de la revolta, que reclama la democratització de la monarquia i la igualtat de drets per a la majoria xiïta del país, discriminada per la família reial sunnita. Dilluns, responent a la petició d'ajuda del règim als països del Golf per sufocar la revolta, van entrar a Bahrain un miler de soldats saudites i cinc-cents policies dels Emirats Àrabs. No està clar si les forces estrangeres estan participant directament en la repressió.

Més continguts de

El + vist

El + comentat