CENTENARI DANONE
Microsites  /  Danone 08/05/2019

Danone, 100 anys d’història del iogurt

La companyia celebra el primer centenari reimaginant el futur de l’alimentació

Olga Vallejo
3 min
En els Labs els nens i nenes han pogut fer tallers, entre altres coses, sobre bons hàbits alimentaris / DANONE

BarcelonaEl 1919 neix a Barcelona el primer iogurt produït industrialment. És Isaac Carasso qui, veient que moltes criatures de l’època pateixen problemes intestinals, crea aquest aliment natural amb la intenció de millorar la seva salut. Tot comença al barri del Raval, on Carasso treballa al seu laboratori per crear un aliment saludable a base de ferment i llet fresca. El resultat és un iogurt, que produeix de forma artesanal amb envàs de porcellana, que ven a les farmàcies i es distribueix per tot Barcelona gràcies a l’ajut dels carters. L’origen de la marca Danone és el nom del seu fill Daniel, a qui anomena carinyosament Danon.

Des de llavors Danone ha passat de vendre iogurts en farmàcies a comercialitzar una gran gamma d’aliments. Al llarg dels anys les necessitats i els gustos de la societat han anat canviant, però la companyia ha sabut avançar-se i evolucionar-hi conjuntament, sempre fidels al compromís del primer iogurt, amb productes de qualitat elaborats amb ingredients seleccionats curosament per alimentar la salut de les persones. Des de 1970 l’empresa també cuida el planeta, al decidir unir l’èxit empresarial amb el compromís social.

«'The love behind food'»

El Disseny Hub Barcelona acull el 8 i 9 de maig la trobada on ponents nacionals i internacionals, experts de primer nivell i alguns dels principals directius de la companyia com el director executiu del Grup Danone, Emmanuel Faber, compartiran la seva visió sobre el futur de l’alimentació, la salut i el planeta, i debatran sobre reptes i tendències. “L’objectiu és impulsar un diàleg per conscienciar i definir junts una alimentació saludable per a les properes generacions”, explica Jean-Philippe Paré, director executiu de Danone Iberia. Han convidat 600 persones, incloent-hi entitats col·laboradores de la companyia, proveïdors i experts en nutrició, alimentació i educació, que participaran als debats. Les sessions es transmeten en directe per 'streaming' a través de la web www.thelovebehindfood.com. També s’organitzen tallers educatius i una exposició sobre els primers 100 anys de Danone. L’exposició 'Un segle d’història del iogurt', que recorre la història de la companyia i l’evolució de la societat en els últims 100 anys, es pot visitar fins al 19 de maig. L’entrada és lliure i gratuïta.

Labs

Amb motiu del centenari, Danone organitza tallers per a criatures de 6 a 12 anys perquè aprenguin jugant i de forma interactiva sobre l’origen dels aliments, la importància de l’esmorzar i com protegim el planeta gràcies a una alimentació sostenible. Els Labs estan oberts al Disseny Hub Barcelona per a les escoles entre setmana –10, 13 i 17 de maig; cal inscriure-s’hi prèviament– i per a famílies el cap de setmana –12, 18 i 19 de maig; per inscriure’s només cal arribar 15 minuts abans que comenci–. Estan conformats per tres tallers: Origen, per conèixer d’on provenen els ingredients o els avantatges del menjar local; L’esmorzar, on es prepara un esmorzar bo i saludable, i La circularitat, per aprendre a reutilitzar menjar i envasos de formes diferents, descobrir coses increïbles sobre els aliments, el poder que té el menjar i un mateix.

UN SEGLE CREIXENT

1919 Es crea el iogurt Danone en pot de porcellana

1923 El Col·legi de Metges reconeix les virtuts terapèutiques del iogurt i n'autoritza la prescripció mèdica

1927 La casa reial consumeix Danone i es popularitza el seu iogurt

1929 Es comercialitza el iogurt a França

1939 Daniel Carasso, nou responsable de Danone

1941 Carasso s’exilia als EUA i crea la companyia americana Dannon Milk Products Inc.

1949 Arriba l’envàs de vidre

1950 Estrenen iogurts amb aromes

1968 Primer anunci televisiu de Danone

1972 Creen nous productes com Petit Suisse i Natillas

1981 Obren fàbriques a Astúries i Parets de Vallès, que s’afegeixen a les de València i Sevilla

1985 Llancen el primer iogurt 0% matèria grassa

1988 Neix Bio, rebatejat com a Activia el 2006

1995 Amb Actimel obren un nou camí cap a la salut a través de l’alimentació

2004 Llancen Danacol per reduir el colesterol

2009 Obren a Barcelona La casa Danone, on poden experimentar els valors de la marca

2012 Redueixen més d’un 30% les emissions de CO2

2015 Obren nova iogurteria a Ciutat Vella

stats