Especials 11/09/2012

Mas: "Si no hi ha acord amb Madrid pel pacte fiscal, el camí de la llibertat de Catalunya està obert"

El president de la Generalitat recomana al govern espanyol que "prengui nota" de la manifestació d'aquesta tarda

Marc Toro / Sara González
2 min

Barcelona"Si no hi ha acord amb Madrid pel pacte fiscal, el camí de la llibertat de Catalunya està obert". Així de contundent ha estat el president de la Generalitat, Artur Mas, just després de l'acte institucional que ha estat marcat per una important presència d'estelades i crits a favor de la independència. El president ha deixat ben clar que la voluntat del Govern és negociar amb el govern espanyol una millora del finançament de Catalunya però ha reconegut que no serà un camí "fàcil". Tot i això, ha recomanat a Madrid que davant la manifestació independentista que es celebra aquest dimarts a la tarda "prengui nota" i "escolti bé el que vol i sent Catalunya" a l'hora d'encarar aquesta negociació.

De fet, Mas ha demanat al govern de Mariano Rajoy que presti atenció al clam que aquesta tarda es farà sentir al centre de Barcelona i ha demanat que "no el ridiculitzi ni el menyspreï". El president ha insistit que pel seu càrrec institucional no estarà present a la manifestació però estarà "molt atent". "El que se senti també són les meves veus i els meus clams", ha dit. Mas ha afegit que no pot "amagar" que el seu projecte com a president del Govern tendeix a "la plenitud nacional catalana". En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que la manifestació que convoca aquesta tarda l'Assemblea Nacional Catalana serà un "fet rellevant" per a la transició nacional que va anunciar en el seu discurs d'investidura.

Mas ha volgut defugir qualsevol tipus de polèmica o controvèrsia en referència a les crítiques que ha rebut la manifestació per part del govern espanyol i dirigents del PP. "Seria fàcil, però prefereixo no fer-ho", ha dit el president, que ha parlat d'un projecte de construcció nacional "d'afirmació del que som i volem" i no de "contraposició als altres". "Això ens obliga a callar i a no entrar al drap", ha opinat Mas, i ha assegurat que "la força de l'afirmació pròpia ho supera tot".

stats