Laporta ascendirà Navarro i confiarà les seccions a exjugadors

Laporta vol fer de La Masia un centre d’excel·lència esportiva i tenir equips femenins a cada disciplina

3 min
Imatge de la presentació de les seccions esportives de la candidatura de Joan Laporta

BarcelonaEncara que sigui amb comptagotes, Joan Laporta va donant a conèixer alguns noms propis amb què comptarà si acaba guanyant les eleccions a la presidència del Barça. El candidat, que presentava el seu model per a les seccions, anunciava que donaria més galons a Joan Carles Navarro i que cada secció comptaria amb exjugadors mítics a la seva estructura esportiva. Això i “convertir La Masia en un centre d’excel·lència esportiva”, a més de crear una Oficina d’Atenció a l’Esportista i d’incorporar “progressivament l’esport femení a totes les seccions esportives del club”.

En la mateixa línia que en les eleccions del 2015, Laporta també aposta pels exjugadors per portar les regnes de l’esport al Palau Blaugrana. Fa sis anys els noms presentats van ser els de Roger Grimau, Javi Rodríguez, Enric Masip i Gaby Cairo, com a responsables del bàsquet, el futbol sala, l’handbol i l’hoquei patins, respectivament. D’aquests, només es mantenen els dos últims. Les noves incorporacions són Jordi Trias per al bàsquet i Fernandão en el futbol sala, si bé des de la candidatura no es va especificar quin seria el seu rol a l’organigrama. “Tenim perseverança i hem de ser atrevits, comptar amb gent guanyadora que aspia a l’excel·lència”, apuntava Laporta. A aquests noms s’hi ha d’afegir el de Roger Esteller –que el 2015 havia de ser executiu– i els de tres membres de les seccions no professionals: Laura Redondo i Eloi Rovira (atletisme) i Miki Delàs (hoquei herba).

Però el nom que generava més expectació és el de Joan Carles Navarro, que actualment ja està treballant al club com a coordinador del bàsquet formatiu. “Ha de tenir més poder en l’organigrama”, apuntava Josep Cubells, que ja va ser directiu de Laporta entre el 2003 i el 2010, que el va acompanyar el 2015 i ara torna a la seva candidatura. “Navarro serà la persona que haurà de promoure l’excel·lència a La Masia perquè els jugadors arribin al primer equip”, afegia Cubells. “Hi ha molt bona relació [amb Navarro]. Mantenim el contacte sovint i ell té molt bona sintonia amb el Saras [Jasikevicius]”, rematava Laporta. A diferència dels altres exjugadors, La Bomba no era present en l’acte de campanya del candidat.

Seccions autònomes

Una de les propostes és que totes les seccions, siguin professionals o no, tinguin equips femenins. “Ho anirem incorporant de manera progressiva”, apuntava Rafael Yuste, directiu responsable de l’àrea esportiva si guanyen els comicis. A banda de fer un salt endavant a La Masia, a nivell de formació –”hi haurà un centre d’excel·lència esportiva que donarà suport a totes les seccions i tindrà en compte el desenvolupament de l’esportista en tots els àmbits–, la candidatura d’Estimem el Barça aposta perquè cada secció “tingui personalitat pròpia i més autonomia a la gestió”, afegia Yuste. És a dir, que deixin de ser deficitàries o que ho siguin el mínim possible, i que ajudin “a incrementar el valor de la marca Barça com el club poliesportiu més gran el món”. En aquest punt, Laporta proposava que cada secció tingui el seu propi patrocinador i explicava que ja han “mantingut converses” per dur-ho a terme.

De la mateixa manera que, si és escollit el 7 de març, també recuperaran la secció de beisbol, desapareguda durant el mandat de Sandro Rosell. Serà l’única que es recuperarà, ja que el candidat no té previst crear-ne cap de nova, a diferència del que proposen altres aspirants com Víctor Font (escacs i natació sincronitzada). “Això ja ho he viscut, en la meva època em van proposar els escacs i el tenis taula”, deia l’expresident, tancant el debat.

stats