Societat 21/05/2011

Stéphane Hessel: “Em fa feliç que els joves insisteixin que calen canvis, és un bon començament”

En el seu llibre 'Indigneu-vos', l'autor fa una crida a la “insurrecció pacífica”. L'escriptor confia que els governs, especialment l'espanyol, entendran els canvis que la societat els està demanant

Redacció
2 min
Stéphane Hessel, autor del llibre 'Indigneu-vos'

BarcelonaL'escriptor Stéphane Hessel, autor del llibre Indigneu-vos, ha dit en una entrevista al Via Lliure de Rac 1 que el fa feliç veure “que els joves insisteixen en que calen canvis”. Hessel ha assegurat que “és un bon començament” però que cal continuar buscant les noves accions econòmiques i socials que portaran a un canvi real.

El nonagenari escriptor ha insistit en què “està bé que els joves surtin al carrer” però ha afegit que és important que sàpiguen quin canvis volen. “Han de tenir clar en què estan en contra, però també han de saber en què estan d'acord”, ha afegit.

Hessel ha expressat la importància de no buscar un líder polític que “dicti què s'ha de fer”, sinó governants amb una nova sensibilitat, prestant una especial atenció a la importància de la preservació del medi ambient.

L'escriptor ha dit que està convençut que “el govern espanyol, plenament democràtic, sabrà entendre quines són les accions socials i polítiques que ha d'emprendre després de les protestes i ha afegit que està convençut que els actuals mandataris buscaran la manera de canviar els paradigmes econòmics i polítics actuals.

El francès ha reconegut que el seu llibre s'ha publicat en el moment oportú, però ha assegurat que "no ha sigut la causa" de tot el moviment engegat a Catalunya i arreu de l'Estat espanyol.

Hessel, exmembre de la Resistència francesa i redactor de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948, a Indigneu-vos demana als joves que s'aixequin contra el sistema i diguin “Prou!". L'autor veu ara com la seva crida es fa realitat a Catalunya i a l'Estat espanyol, on la societat ha començat a moure's en una rebel·lió pacífica contra el sistema financer i polític.

Indigneu-vos va ser el llibre més venut el dia de sant Jordi i s'espera que la segona part, Comprometeu-vos, surti editat el proper setembre.

stats