Duran i Lleida: "El camí nostre no és el de Kosovo, sinó el de la Unió Europea"

El líder de CiU a Madrid admet a Catalunya Ràdio que la seva "utopia" és una "confederació d'estats lliures", i assegura que ell fa "dècades" que parla d'"interdependències"

Ara
1 min
"No explicarem Espanya com si fos 'una, grande y libre'"

BarcelonaEl secretari general de CiU recorda que una declaració unilateral d'independència del Parlament de Catalunya no seria l'opció que ell triaria. Admet, en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', que la seva "utopia" és una "confederació d'estats lliures" i, en una clara al·lusió a les paraules del president Artur Mas el darrer mes, Duran i Lleida ha recordat que ell fa "dècades" que parla d'"interdependències".

El líder de la coalició nacionalista a Madrid ha recordat que la consecució d'una sobirania més significativa de Catalunya passa inequívocament per una negociació a Madrid. "Proposem una convocatòria d'un referèndum amb un marc legislatiu que ara mateix no correspon al Govern de la Generalitat". "Les opcions passen per modificar aquest marc legal a través d'una proposta parlamentària a les Corts de Madrid o a través d'un plantejament del Govern català a l'espanyol", ha dit Duran i Lleida, que ha recordat que si la modificació legislativa de la Constitució no s'aprova, queda la possibilitat d'impulsar una consulta per mitja de la llei de consultes catalana en tràmits d'aprovació. Tanmateix, el líder d'Unió ha recordat que "si volem ser escocesos o alguna cosa semblant, haurem d'acabar parlant amb el govern espanyol", i ha posat en dubte que hi pugui haver una empara internacional per a una consulta vinculant sense que hi hagi una entesa prèvia entre Catalunya i Espanya per impulsar el procés.

Duran i Lleida ha evitat la polèmica amb l'espot electoral i ha al·legat que no l'ha vist i que correspon a la junta electoral dictaminar si cal retirar-lo.

stats