El PP vol saber si les informacions sobre Mas són "veritat", més enllà de si hi ha un únic informe policial

Sánchez-Camacho aposta per limitar la solidaritat a altres comunitats autònomes a un 4% o un 5% del PIB

Joan Rusiñol
2 min

BarcelonaEl Partit Popular de Catalunya manté una actitud oscil·lant respecte a les informacions aparegudes al diari 'El Mundo' que acusen el president Artur Mas de corrupció. La candidata popular, Alícia Sánchez-Camacho, creu que el seu contrincant electoral ha fet el que havia de fer −presentar una querella−. A les entrevistes que concedeix en la recta final de campanya, assegura que no dubta de la seva paraula. Ara bé, aquest dimecres al matí ha tornat a insistir que "és prioritari saber si les informacions són veritat", més enllà de si les acusacions estan contingudes "en un informe [policial] o en set".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'aspirant del PPC a la presidència de la Generalitat es referia d'aquesta manera a la polèmica que s'ha desfermat al ministeri de l'Interior pel fet que no aparegui el document que publica el diari de Pedro J. Ramírez. Les investigacions apunten que es tracta de fragments dispersos en diversos informes. De moment, però, ha evitat exigir responsabilitats per la filtració i s'ha limitat a recordar que el seu company de partit, el ministre Jorge Fernández Díaz, ja ha obert una investigació interna. El que sí que ha fet ha estat reclamar mesures "més dràstiques" per evitar aquestes pràctiques, que perjudiquen el dret de la imatge i de l'honor de moltes persones.

L'endemà del 25-N

Sánchez-Camacho també ha insistit que el seu pla B per a l'endemà del 25-N passa per un "autonomisme diferenciat" i per un nou model de finançament. Aquest dimarts ha especificat que, segons el PPC, caldria establir topalls a la solidaritat, que ha fixat en un 4-5% del PIB, perquè ara "estem aportant un dèficit fiscal elevat", ha afirmat, i ha contradit les tesis de la FAES de José María Aznar. Ha reiterat que ha parlat amb el president espanyol, Mariano Rajoy, de la necessitat d'abordar aquesta reforma del sistema.

stats