Carod: "Cada vegada tinc més clar qui votaré, vaig tenint l'opció presa"

L'expresident d'ERC va dir fa uns dies que molts catalans independentistes d'esquerres encara no sabien qui votar. Defensa a Catalunya Ràdio la creació d'una força nacional i d'esquerres que aspiri a ser alternativa. Nega aproximacions amb Ernest Maragall i diu que encara té dies per decidir el seu vot

Ara
1 min
Sí: Josep-Lluís Carod-Rovira. No: Víktor Ianukòvitx

BarcelonaDesprés que fa uns dies digués que se sentia orfe en les eleccions del 25-N, l'expresident d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha matisat aquest divendres les seves paraules i ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que de mica en mica va decantant la seva intenció de vot. "Cada vegada tinc més clar qui votaré. Vaig tenint l'opció presa, però no crec que sigui tan important", ha assegurat. Les declaracions de fa uns dies van suposar una gerra d'aigua freda a ERC, el partit que va deixar després que l'en apartessin de la direcció. "Molts catalans independentistes d'esquerres encara no sabem qui votar", va dir a La Xarxa.

En l'entrevista, Carod ha defensat la creació d'una força nacional i d'esquerres que aspiri a ser alternativa de Govern a Catalunya. La força hauria d'aglutinar els partits de l'esquerra nacional, segons Carod, que no és partidari, amb tot, de crear un nou partit. "La política catalana no necessita més sigles, necessita simplificació: trobar-se dins un mateix espai", ha afirmat. Tot i això, ha deixat clar que ara no és moment de parlar-ne. Ara cal donar el protagonisme als partits existents i a les eleccions del 25-N "i després, ja en parlarem".

L'exvicepresident del Govern participarà aquest dilluns en un debat al Col·legi de Periodistes amb l'eurodiputat d'ICV-EUiA, Raül Romeva i l'exconseller i exdirigent del PSC Ernest Maragall. Carod-Rovira nega haver estat "temptat" per Ernest Maragall per entrar a la nova formació Nova Esquerra Catalana, creada per l'exconseller socialista. "Sóc un ciutadà sense partit, com la majoria de ciutadans", ha remarcat.

stats