Microsites 19/05/2014

José Bono: "No hi ha res més ranci i caspós que la secessió"

L'expresident del Congrés assegura que li produeix "tristesa i indignació" la presència de Pasqual Maragall al míting d'ERC

Europa Press
1 min

MadridL'expresident del Congrés dels Diputats José Bono ha afirmat aquest dilluns que li produeix "tristesa" i "indignació" que l'expresident de la Generalitat i exdirigent del PSC Pasqual Maragall assistís ahir diumenge al míting central de la campanya d'ERC. "Em va produir tristesa, sabent el que sabem tots".

"Si Maragall hi va ser d'una manera inclusiva i voluntària em produeix indignació, i si hi va ser més induït i en un àmbit que no tingui més a veure que amb la germanor amb el seu germà... ", ha assenyalat en declaracions a La Sexta, recollides per Europa Press. El seu germà, Ernest Maragall, és el número dos a la llista d'ERC a les europees.

En tot cas, ha dit que no pot treure-li importància "a la tristesa" que li va produir veure que un exmilitant del seu partit al qual ha "aplaudit , votat i donat suport" vagi a donar suport "als independentistes i secessionistes de Catalunya".

De fet, Bono creu que "no hi ha res més ranci i caspós que la secessió". Segons la seva opinió, la situació a Catalunya és "molt greu" perquè hi ha "un sentiment creixent alimentat per les institucions catalanes".

"En aquest assumpte de la secessió el que no podem és pretendre resoldre-ho amb un comunicat o creient que guanyant les eleccions europees ho hem solucionat ", ha puntualitzat, i ha afegit que, al seu parer, "no hi ha motius ni maltractament" per part d'Espanya a Catalunya. Assegura que els dirigents catalans "l'únic que volen és guanyar les eleccions".

stats