El PP acusa ara el socialista Jáuregui de minimitzar la violència contra les dones

Els populars recorden que el president del PSE, Jesús Eguiguren, va ser condemnat per una falta de lesions l'any 1992

Joan Rusiñol
1 min

MadridUn cop el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, ha demanat disculpes pel seu comentari masclista, els populars han optat per passar al contraatac. El vicesecretari general del partit i director de la campanya, Carlos Floriano, demana a la cap de llista socialista, Elena Valenciano, que desautoritzi el seu número dos, Ramón Jáuregui, a qui acusa d'haver minimitzar la violència de gènere.

Floriano assegura que Jáuregui ha qualificat d'"incident" el cas de maltractament protagonitzar, anys enrere, per l'actual president dels socialistes bascos, Jesús Eguiguren. Va ser condemnat per una falta de lesions a la seva dona el 1992. Per això, els populars exigeixen a Valenciano que faci "rectificar immediatament" l'exministre de la Presidència.

Pels conservadors, aquests casos no poden ser qualificats d'incidents sinó de "succés gravíssim, de delicte". Fonts populars han explicat que no acceptaran que es justifiqui que Eguiguren es manté al càrrec amb l'argument que és "una bona persona". A més, recorden que Jáuregui era secretari general dels socialistes bascos quan hi va haver la sentència ferma i no va obligar-lo a abandonar les responsabilitats polítiques.

stats